Cu ce se mănâncă urzicile. Pregătește cea mai gustoasă mâncare de urzici cu ou


Urzicile au fost dintotdeauna o mâncare pe placul tuturor, însă știați beneficiile pe care le poate oferi organismului nostru?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce sunt mai exact urzicile, care sunt beneficiile acestora, dar și cu ce puteți să le mai mâncați. În plus, v-am pregătit și o rețetă foarte ușor de preparat cu urzici cu ou.

 

Ce sunt urzicile

cu ce se mananca urzicile

Urzicile se pot găsi în mai multe locuri atât cultivate, cât și necultivate, începând de la grădini, păduri, izlazuri și terminând la tufișuri sau chiar pe lângă șanțuri. De obicei când sunt întâlnite în astfel de zone și intră în contact direct cu pielea, acestea produc urticarie, o inflamație care este însoțită de mâncărime.

Însă acest lucru poate să fie evitat dacă acestea sunt culese și consumate în mod corect, datorită nenumăratelor proprietăți pe care le au pentru organism.

Urzicile reprezintă plantele medicinale care aduc o sursă numai bună de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale, toate pentru organismul nostru. Acestea sunt folosite de obicei în scopuri alimentare, în diferite feluri de mâncare sau pentru ceaiuri.

ceai de ruzici

Citeste si: 6 Idei de mic dejun dacă ești la dietă. „În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui"

 

Beneficii ale consumului de urzici

Datorită consumului de urzici, sistemul imunitar se va îmbunătăți, pentru că dețin un conținut bogat de vitamine, antioxidanți și lecitină. Acest lucru duce și la combaterea stresului, oboselii și a diverselor afecțiuni. Odată ce veți consuma urzici, veți reuși să omorâți și bacteriile care se află în organism.

Totodată, datorită vitaminei K, urzicile ajută la creșterea vitezei de coagulare naturală a sângelui. Acestea pot reprezenta un aliment numai bun pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace. Iar în cazul în care s-a întâmplat să vă tăiați, aflați că ceaiul concentrat de urzici ajută foarte mult, având un efect antihemoragic, ajutând astfel la grăbirea coagulării sângelui.

Dacă obișnuiți să consumați urzici în mod reglat, acest lucru vă va ajuta digestia, va curăța rinichii, dar și tractul digestiv, eliminând astfel diareea și stimulând așa cum trebuie, organismul. Acestea se consumă des și în dietele de slăbire, pentru că dețin o cantitate considerabilă de antioxidanți. De asemenea, urzicile pot reduce simptomele rinitei alergice, iar dacă sunteți alergici la polen, aflați că urzicile pot proteja organismul de astfel de factori alergeni.

beneficiile urzicilor

Citeste si: Rețete SANDWICH pentru drum. "Am aflat și eu cu stupoare că cică n-ar fi voie să pui într-un sandviș mezeluri și brânzeturi la un loc"

 

Cu ce se mănâncă urzicile

Chiar dacă poate că v-ați obișnuit să consumați urzicile doar sub formă de mâncărică sau de ciorbă, aflați că sunt multe alte moduri și combinații în care le puteți consuma și prepara. Prin urmare, puteți mânca urzicile și cu ravioli, supă, paste, brânză, parmezan, lămâie, ouă umplute, chifle, pizza, omletă și multe altele.

Puteți opta pentru una dintre rețetele de mai jos, pentru a vă bucura de un fel de mâncare cu adevărat delicios:

  • supă de conopidă cu urzici
  • ravioli de casă cu urzici
  • paste de casă cu urzici
  • toast la cuptor cu brânză mucegăită şi urzici
  • plăcintă cu urzici şi brânză
  • gnocchi cu urzici
  • paste cu urzici şi parmezan
  • pesto de urzici
  • brioşe cu urzici şi lămâie
  • ouă umplute cu pastă de urzici
  • chifle cu urzici
  • supă-cremă de urzici
  • pizza cu urzici, sos de usturoi şi parmezan
  • omletă cu urzici
  • tartă sărată cu urzici şi ouă
  • supă cu praz, urzici şi pui
  • cremă pentru brioşe

supa crema de urzici

Citeste si: Dietă fără carbohidrați. In meniul zilnic, cel puțin 40% din necesarul de calorii trebuie să provină din carbohidrați

 

Rețetă de Mâncare de urzici cu ou și smântână

Ingrediente

Veți avea nevoie de ingredientele următoare: urzici (4-5 grămăjoare), usturoi verde (o legătură), ceapă verde (o legătură), sare, ouă (3) și smântână pentru servit.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți după ce ați curățat și spălat foarte bine urzicile sub un jet de apă rece, este să le puneți la opărit într-un vas cu apă clocotită, timp de câteva minute. Apoi scurgeți urzicile și le înăbușiți în același timp cu ceapa și usturoiul pe care le-ați tocat mărunt. Apoi puteți adăuga și sare și treceți-le puțin prin mixer, pentru ca mai apoi să le puneți înapoi în tigaie. Adăugați peste acestea cele trei ouă și amestecați-le bine cu urzicile.

Rețeta este gata și o puteți servi cu câte o lingură de smântână. Poftă bună!

reteta de mancare de urzici

Citeste si: Câte calorii ai voie să mănânci pe zi. "Contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât"


Abonează-te pe

Citește și:

6 Idei de mic dejun dacă ești la dietă. „În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui"

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cât timp se fierbe cușcușul. Care este secretul?

Dietă fără carbohidrați. In meniul zilnic, cel puțin 40% din necesarul de calorii trebuie să provină din carbohidrați

Câte MIGDALE ai voie să mănânci pe zi. „Gustarile sunt considerate un risc pentru cresterea in greutate"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri