CITEȘTE: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele


Dacă te vopsești singură acasă, trebuie să știi aceste trucuri, care te vor ajuta să scapi de petele de vopsea de pe piele.


In articol:

Dacă obișnuiești

să îți vopsești părul acasă, există o mare probabilitate să îți pătezi pielea, mai ales în zonele din jurul podoabei capilare. Chiar dacă știi cum să aplici crema pentru conturul frunții, vopseaua poate să ajungă la piele accidental, în timp ce aplici vopseaua, mai ales în zona obrajilor sau a nasului.

De asemenea, urechile și ceafa sunt printre zonele care se pătează cel mai ușor. Dacă alegi o nuanță închisă de vopsea, trebuie neapărat să acționezi asupra petelor înainte să se usuce.

Ideal este să clătiți imediat cu apă călduță și săpun zona pătată, întrucât, cu cât veți lăsa vopseaua mai mult pe piele, cu atât va fi mai greu de îndepărtat.

Citeste si: Mobila e plină de pete? Cum poți să cureți și să întreții mobila

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Pastă de dinți

Pasta de dinţi vă poate ajuta să ștergeți o mare parte dintre petele de vopsea de pe piele, mai ales dacă este aplicată atunci când vopseaua nu este încă uscată. Trebuie să frecați uşor zona folosind o pastă de dinți care are granule în compoziție și să clătiți ulterior cu apă rece.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie sunt ideale pentru îndepărtarea petelor de vopsea de pe piele. De asemenea, dacă le veți amesteca, veți obține un mix perfect, întrucât bicarbonatul de sodiu funcționează ca un scrub, iar lămâia albește.

Lapte

Îmbibați o dischetă demachiantă cu lapte proaspăt şi masați zonele pătate până observați că încep să se dizolve.  

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Ulei de bebeluși

Aplicați ulei de bebeluşi pe zonele pătate înainte de culcare şi lăsați-l să acţioneze o noapte întreagă, apoi curățați bine zonele cu apă și săpun, pentru a evita aspectul lucios.

Alcool și aftershave

Alcoolul este un alt element foarte util pentru îndepărtarea petelor de vopsea de pe piele. Poţi încerca și aftershave-ul pentru a curăța pielea, este la fel de eficient.

Scrum de țigară și apă

Amestecați scrumul de ţigară cu apă şi aplicați mix-ul pe zonele pătate, apoi clătiți.

Citeste si: Cum sa te vopsesti corect acasa. Sfaturile unui profesionist

Tărâțe de ovăz

Realizați un amestec din tărâţe de ovăz, apă şi zahăr. Acesta va acționa la fel ca un scrub. Nu uita însă că pielea trebuie umezită înante de aplicarea amestecului.

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Vopseaua de pe piele se ia cu apă micelară sau demachiant

O soluție imediată pentru a îndepărta petele de vopsea ar fi să folosiți o șuviță deja vopsită pentru a masa zona pătată, întrucât vopseaua de pe păr nu este încă uscată și are capacitatea de a dizolva petele de pe piele.

Dacă a trecut mai mult timp de când v-ați pătat, puteți folosi o loțiune micelară, întrucât va dizolva imediat petele de vopsea de pe piele, datorită substanțelor pe care le conține.

Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

De asemenea, demachiantul clasic este foarte eficient dacă vă doriți să scăpați rapid de petele de vopsea. Secretul este să îl aplicați cu mișcări circulare.

Nu folosiți acetonă sau dizolvant, întrucât vă puteți alege cu iritații, iar în cazul unui contact cu ochii, riscați să aveți probleme cu vederea ulterior.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cu ce se curăță argintul

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

CITEȘTE: Cu ce se mănâncă humusul. Cele mai gustoase combinații

CITEȘTE: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

CITEȘTE: 3 Măști de par cu ou

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum sa iti sporesti increderea in tine si sa fii mai fericita

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri