Cu ce se curăță Super Glue de pe mâini


Care sunt cele mai populare metode de a îndepărta super glue de pe mâini, fără a afecta pielea ori unghiile.


In articol:

Super Glue este un adeziv extrem de puternic, iar cine a lipit un obiect a experimentat probabil neplăcerea de a-și lipi din greșeală degetele. Iată cu ce se curăță super glue de pe mâini, plastic, haine, metal ori sticlă. Ce soluții poți folosi.

 

Există mai multe produse cu care poți îndepărta în siguranță super glue de pe mâini, fără durere. Dacă ți se întâmplă să rămâi cu degetele lipite ori dacă ți se lipește pielea de un alt obiect, nu este momentul să intri în panică. Ai la dispoziție câteva metode pentru a scăpa de acest adeziv.

Cu ce se curăță super glue de pe mâini

Cea mai la îndemână este săpunul. Pur și simplu spală zona cu săpun de mâini și cu apă caldă. De asemenea, și detergentul de vase poate ajuta la îndepărtarea super glue-ului. Săpunul ori detergentul ajută la înmuierea lipiciului. Este bine ca acest lucru să fie făcut cât mai repede după ce ți-ai lipit super glue de mână. În cazul în care nu ai succes cu săpun ori cu detergent, poți încerca următoarea metodă.

pete de super glue pe haine

Cum indepartezi pete de super glue pe haine

[Sursa foto: Unsplash]

Uleiul. Fiind un produs gras, uleiul ajută la îndepărtarea lipiciului. Folosește ulei de bucătărie ori ulei pentru bebeluși pe zona lipită.

Cu ce se ia super glue de pe unghii

Este o soluție extrem de sigură și care nu afectează pielea. De asemenea, poți folosi și o cremă hidratantă de corp sau vaselină. Uleiul reușește, de cele mai multe ori, să descompună legătura de cianoacrilat din super glue.

Lasă câteva minute să acționeze uleiul pe zona lipită și apoi încearcă să tragi ușor de zona lipită, fără a o forța.

Citeste si: Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog

A treia soluție și cea mai vătămătoare pentru piele este acetona. Folosită de obicei pentru curățarea ojei, acetona este utilizată și pentru îndepărtarea super glue-ului. Dizolvantul de lac de unghii funcționeză de obicei, însă este cel mai dăunător pentru piele, așa că ai mare grijă atunci când îl folosești. Aplică dizolvant pe zona afectată, lasă câteva secunde să acționeze și dezlipește cu mare grijă lipiciul. Clătește apoi zona foarte bine cu apă caldă și cu săpun și nu uita să aplici o cremă hidratantă, pentru a preveni iritarea sau crăpată.

Pentru a îndepărta ușor super glue-ul, mai poți folosi și suc de lămâie. Dacă te confrunți cu zone mici în care ți s-a lipit pe piele super glue, folosește suc de lămâie. Freacă zona afectată cu un tampon de bumbac înmuiat în suc de lămâie sau cu o lavetă uscată. După ce lpiciul a fost îndepărtat, spală-te bine cu apă caldă și cu săpun și hidratează bine zona.

cu ce se ia super glue de pe unghii

cu ce se ia super glue de pe unghii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

În cazul în care nu a funcționat nici una dintre metode, trebuie să știi că există produse speciale pentru îndepărtarea lipiciului, fără a deteriora pielea. 

Dacă a rămas pielea iritată, spală cu grijă locul, aplică o cremă pentru răni sau vaselină și pune un bandaj deasupra. În cazul în care locul se înroșește sau se umflă, consultă un medic.

super glue pe unghii

Cu ce se ia super glue de pe unghii 

[Sursa foto: Unsplash]

 Evită să tragi de piele sau să folosești produse abrazive pentru a îndepărta adezivul, deoarece îți poți răni pielea.

În cazul în care ajungi să îți lipești super glue de zona ochilor ori a gurii, se recomandă să mergi de urgență la medic, deoarece acest adeziv este extrem de periculos pentru mucoase.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ai grijă pe mâna cui te laşi la pensat sprâncene!

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Ulei de Cocos Pentru Ten: Cum Iti Pregatesti Tenul Pentru Vara

Această tânără a orbit din cauza unui lucru banal, pe care multe femei îl fac

Cu ce se scot petele de vin roșu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri