Cu ce se asortează culoarea mov. Care sunt combinațiile potrivite?

Cu ce se asortează culoarea mov. Care sunt combinațiile potrivite?
Cu ce se asortează culoarea mov. Care sunt combinațiile potrivite?

Află cu ce se poate asorta culoarea mov.

Movul este culoarea secundară care se obține prin amestecul dintre roșu și albastru, reprezentând echilibru, întrucât roșul este simbolul agresivității și albastrul, oglinda calmității. Movul este culoarea asociată cu regii și inspiră pasiune, romantism, emoție.

Movul este o culoare destul de „dificilă”, întrucât modul în care este integrată sau asortată poate genera efecte deosebite, ajungându-se chiar la situații dramatice în cazul în care nu este în armonie cu celelalte culori pe care le porți sau cu evenimentul în sine.

Citeste si: CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Cu ce se asortează culoarea mov

Movul, în combinație cu o culoare neutră ca negru, alb, gri sau bej este o alegere sigură, nu veți da greș dacă veți opta pentru o astfel de cromatică.

Movul va fi pata de culoare care va scoate ținuta din anonimat.

În combinație cu roșu și vișiniu, movul este pus în valoare, întrucât, în compoziția acestei culori regăsim roșu, iar vișiniul se obține din roșu stins cu o doză de negru.

Citeste si: CITEȘTE: Cum arată o ținută BLACK TIE pentru femei. Inspiră-te din stilul vedetelor

Specialiștii susțin că rochiile în nuanțe de mov se pot asorta cu o poșetă stil plic galbenă, turcoaz sau gri sau cu o eșarfă în același ton.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Complementar cu movul este galbenul, dar trebuie să aveți grijă ce nuanțe alegeți. Dacă nu sunt la fel de conturate, galbenul fiind mai închis sau invers, look-ul va fi inestetic. Într-o ținută, cele două culori menționate trebuie să fie la aceeași intensitate.

Verdele şi portocaliul sunt două culori opuse movului, motiv pentru care se pot asocia doar în cazul în care verdele are în compoziția sa turcoaz, iar portocaliul, roșu.

În anul 2018, culoarea mov a fost declarată culoarea anului, însă acest lucru nu înseamnă că în anul 2021 nu se menține pe podium.

Ultravioletul, așa cum este numit de specialiști, este printre pereferatele sexului frumos, deci trebuie să știți neapărat cu ce culori poate fi asortat.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să conțină garderoba capsulă de primăvară

Iată culorile care fac casă bună cu movul:

  • Alb
  • Negru
  • Gri
  • Bej
  • Albastru 
  • Roșu
  • Fucsia (culoare adiacentă)
  • Mov-albăstrui (culoare adiacentă)
  • Galben (galbenul fiind culoarea complementară movului)
  • Combinații de culori tetradice (care formează un pătrat pe roată): mov, turcoaz, portocaliu
  • Combinații de culori triadice (care formează un triunghi în cercul cromatic): mov, verde, portocaliu

combinatii mov

Citește și: Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp- kanald.ro

Citește și: Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident, în timp ce se aflau în excursie. O persoană a murit- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEŞTE: Stilul smart casual pentru femei. Exemple de ținute potrivite pentru orice ocazie

Sfaturile vestimentare ale designerilor

Maurice Munteanu: „Eu sunt de parere ca o persoana plinuta ar trebui sa poarte tinute structurate pe corp, combinate cu topuri sau volume in partea de sus, in asa fel incat sa existe un echilibru perfect.

In niciun caz, persoanele plinute nu ar trebui sa poarte haine largi si supradimensionate.”

Madalina Dorobantu, designer vestimentar: „Femeile cu solduri mari ar trebui sa-si contureze talia pentru ca, de obicei, acest gen de conformatie presupune o talie mai mica. Ar trebui sa nu poarte nimic strans pe solduri si sa-si contureze bustul.”

Alexandra Calafeteanu, designer vestimentar: „Doamnele care nu au un bust generos ar putea opta pentru bluze cu volane, cu buline, cu carouri, cu volum in partea de sus, cum este modelul  picior de cocos. De asemenea, daca punem o culoare stridenta in partea de sus si o fusta conica in partea de jos, atrage atentia asupra bustului si creeaza iluzia optica de marire.”

Citeste si: DESCOPERĂ: Idei de ținute casual pentru 2021! Iată cum obții un look perfect!

Mirela Fraser, designer vestimentar FeMale: „Femeile care au picioare groase ar trebui sa poarte tinute in stilul anilor ‘50, adica lungimea fustei sa ajunga undeva in dreptul gleznei, chiar 10-15 cm mai sus de glezna. Pe de alta parte, un alt truc vestimentar vine din partea culorilor. Accentuarea culorilor mai inchise in jurul taliei si purtarea celor mai deschise in partea de sus, dar si decolteul in forma de V si clavicula lasata la vedere creeaza iluzia de subtire, de slab.”

Citeste si: DESCOPERĂ: Combinații de ținute cu fustă plisată. Inspiră-te din stilul vedetelor



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

CITEȘTE: Cum arată o ținută de cocktail pentru femei. Imagini cu vedete

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cu ce merge combinată CATIFEAUA

VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies