Aproape ca nu exista sarbatoare la care romanii sa nu iasa la un gratar cu mici si bere.
Avertismentul medicilor
Micii se prepară din carne tocată, în amestec (porc cu vită sau vită cu oaie) sau provenind de la un singur animal, maturată cu supă de oase, adaos de grăsime, condiment, afânători (bicarbonat de sodiu), uneori cu adaos de texturate de soia sau fosfaţi – care sunt complet nesănătoşi-, coloranţi şi conservanţi cu potenţiale efecte cancerigene.
Frigerea lor incompletă poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis, un parazit care poate duce la apariţia unei boli grave numită trichineloză. Aceasta se manifestă prin diaree abundentă, însoţită de vomă, dureri abdominal, febră, conjunctivită, urticarie şi dureri musculare generalizate.
Daca asociati mesele copioase cu un consum regulat de bere, creste riscul de a acumula, in colon, substante toxice.
Obiceiul agreseaza colonul pe doua planuri.
Berea produce aciditate marcata in sange. Organismul incearca s-o elimine prin urina. Ca sa va aparati de deshidratare, veti reduce din cantitatea de transpiratie. In colon apa se resoarbe. Iar pe mucoasa raman substante nocive in concentratie mare.Asadar, dupa o friptura gustoasa, beti un pahar de apa ori de vin- desi prima varianta e de preferat. Lasati berea deoparte, scrie Romania TV.