Cristi Pascu te invata 5 metode pentru a avea bucle superbe


Cristi Pascu, unul dintre cei mai experimentaţi hairsylişti din România, ne dezvăluie cinci metode prin care putem avea bucle superbe şi rezistente, în funcţie de textura firului de păr. 

 

Produse de calitate

 

“Prima regulă pentru a avea bucle frumoase, care să reziste, este să folosim produsele adecvate şi produsele care ne pot pune în valoare părul sau îl pot ajuta să stea, sub o formă sau alta, puţin mai ondulat. Deci, ar trebui să avem un produs de foarte bună calitate”, recomandă hairstylistul. 

 

Ustensile profesionale

 

“Dacă vorbim de produse profesionale, putem să vorbim şi de ustensile profesionale. Este mult mai bine dacă apelăm, la o placă sau ondulator profesional, pentru că atunci temperatura este un pic mai ridicată. Asta înseamnă că trebuie să şi mânuim cu atenţie şi ceva mai multă rapiditate aceste aparate.

Dar aşa, avem garantia că părul se va ondula mult mai bine şi va rezista mult mai mult. 

 

Degeaba avem un ondulator de uz casnic care ajunge la o temperatură de maximum 100 de grade, dar nu reuşeşte să modifice forma părului şi putem să îl ţinem şi jumătate de oră pe buclă, căci el nu va avea un efect spectaculos. Pe când, dacă luăm un ondulator profesional care poate ajunge până la 250 de grade, bucla, cu siguranţă se va ondula în 30 de secunde.

Dacă stăm mai mult, până la două minute, atunci riscăm să ne ardem părul. Exemple sunt acele fetiţe de pe net care şi-au pus ondulatorul la perciuni sau breton şi când au dat în jos şuviţa, era deja ruptă de la rădăcină”, explică Cristi Pascu. 

 

Metode de ondulare

 

“O metodă intens folosită pentru ondularea părului, cu efect de lungă durată şi spectaculos, este prinderea şuviţelor în clipsuri, pe cap.

Dacă ne aranjăm părul fie cu ondulatorul, fie cu peria şi pur şi simplu ne facem câteva mici moaţe sau şuvite prinse pe deget, iar apoi le prindem ori  cu agrafă, ori cu clipsul, cu cât rămân mai mult prinse aşa, automat se măreşte timpul de rezistenţă al buclelor. Este cât se poate de simplu că dacă stai cu ele 10 minute şi ai un păr foarte fin părul tău va rămâne aşa o oră, maxim, două ore. Dacă sâmbătă seara mergi la o petrecere şi îţi pui acele clipsuri sâmbătă dimineaţa şi stai câteva ore, probabilitatea ca părul tău să reziste până duminică dimineaţă este foarte mare, chiar dacă ai un păr foarte fin.”, arată specialistul.  

Modele de bucle, în funcţie de tipul de păr

 

“Dacă vrem să avem bucle perfecte, trebuie să ţinem cont de felul în care ne dorim să arate părul. Dacă punem nişte bigudiuri foarte mici şi ondulăm un păr des şi lung, atunci riscăm să mergem pe varianta afro. Şi poate nu întotdeauna ne dorim acest lucru. Dacă e lung, des şi vrei să ţi-l faci puţin wavy nu e cazul să-ţi pui bigudiuri sau clipsuri. Foloseşte un ondulator sau placă pentru a avea acele beach waves şi pentru a fi cât se poate de fashion şi trendy. Dacă părul tău e foarte fin şi rar, atunci e mult mai bine să foloseşti produse mai puternice şi să stai cât mai mult cu clipsuri sau bigudiuri mici, pentru a da rezistenţă în timp. Dacă vei folosi la păr fin ondulator, efectul va fi de scurtă durată, indiferent de produsele pe care le vei folosi”, spune hairstylistul. 

 

Tips pentru situaţii extreme

 

“Metoda extremă de a te coafa şi de a-ţi rezista buclele, este ca, în loc de spumă, pe părul ud să aplici fixativ şi abia după să începi să îl coafezi. Varianta asta este valabilă mai mult pentru persoanele cu păr fin şi rar. O să vedeţi că în primă fază, atunci când îl coafaţi, părul va fi sârmos şi se va lucra foarte greu, pentru ca fixativul se întăreşte. Însă efectul vor fi bucle rezistente, pe termen lung, mai ales dacă umiditatea este ridicată, suntem la mare sau a plouat. 

 

Aşa cum spuneam, aceasta este o metodă extremă, pe care nu o recomand decât în situaţii de excepţie, nu pentru un coafat de zi cu zi sau săptămânal. Riscăm, altfel, să tocim şi să agresăm părul, iar apoi va fi foarte greu, chiar imposibil de reparat. În orice situaţie, cea mai sigură metodă este să apelăm la un hairstylist cu experienţă pentru a obţine efectul perfect şi pentru a fi totul cât mai sigur”, concluzionează Cristi Pascu. 

 

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentaţi hairstylişti de la noi, iniţiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din România” şi al “Academiei de Coafură Cristi Pascu”, prin care descoperă şi lansează noi talente în industria frumuseţii.


Abonează-te pe

Citește și:

Ai crede că dă sute de euro pe cosmetice. Cristina Mihaela Dorobanțu își întreține tenul cu o cremă românească de 30 lei!

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Meghan Markle a purtat un inel al Printesei Diana la receptia de seara. Bijuteria este superba

Catalin Botezatu a recunoscut legatura cu Roxana! Ce spune despre Razboinica: "A iesit si ea. Am avut o chestie"

Larisa, primul interviu dupa eliminarea de la Exatlon: "Simteam ca intru in depresie"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Culiță Sterp, un nou incident pe autostradă: ,,Vai de capul meu”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri