Cresc salariile angajatelor la această companie de stat! Câți bani în plus vor primi în conturi


Conducerea Companiei CFR călători propune majorarea salariilor cu 10%, dar și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei.


In articol:

După ce angajații din cadrul Companiei CFR Călători s-au arătat nemulțumiți de amânarea intrării în vigoare a Legii Statului Personalului Feroviar, intrând chiar și în grevă, s-a decis majorarea salariilor acestora cu sume cuprinse între aproximativ 7 și 10%. Creșterea veniturilor va intra în vigoare după înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă, arată comunicatul de presă transmis de CFR.

Citeste si: Bani în plus pentru milioane de mămici din România! În ce condiții ar putea primi sumele de la stat

Bani în plus pentru angajatele la CFR Călători

„Administrația CFR Călători a inițiat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), acestea fiind declanșate la data de 11 aprilie 2022.

Principalele propuneri ale Administrației CFR Călători sunt:

- majorarea cu 10% a salariilor de bază brute pentru toți salariații societății, cu aplicabilitate de la data înregistrării CCM la Inspectoratul Teritorial de Muncă;

- acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei”, se arată în comunicatul de presă.

Citeste si: Câţi bani îi intră în conturi lunar lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Pentru mulţi romani această sumă este doar un vis!

De asemenea, în comunicatul companiei se precizează faptul că Administrația CFR Călători intenționează să introducă noi funcții pentru a permite continuarea procesului de selecție și angajare a personalului în exploatare. Mai mult, în perioada ce urmează vor fi demarate anumite procese menite să aducă în cadrul companiei un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ.

„A fost prezentată și intenția Administrației CFR Călători pentru introducerea unor funcții noi care să permită continuarea procesului de selecție și angajare a personalului de exploatare.

În contextul condiționalităților impuse Contractului de Servicii Publice dar și a cerințelor existente în piața de transport feroviar de călători (cerințe de calitate și competitivitate, etc), CFR Călători își propune ca în perioada următoare să fie demarate anumite procese care să conducă la un răspuns adecvat acestor cerințe cu o structură organizatorică care să asigure un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ și în același timp o reacție rapidă de adaptare la modificările pieței”, se menționează în comunicatul companiei.


Abonează-te pe

Citește și:

Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei! Ce presupune noua Ordonanță pregătită de Guvern

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Vești bune! Mii de femei din România vor fi remunerate cu tichete de activități casnice

Vești bune pentru femeile angajate în învățământ: primesc 1.450 lei de la stat! Suma intră direct pe card

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri