Creierul tau isi pune daca esti dependenta de sex! Uite cum este posibil!

Creierul tau isi pune daca esti dependenta de sex! Uite cum este posibil!

Se pare ca dependenta de sex ar putea fi la fel de periculoasa precum dependenta de droguri.

 

Dependenta de sex este un subiect aprins, iar oamenii de stiinta si doctorii nu au clasificat-o ca fiind o boala. Un nou studiu ar putea da insa totul peste cap. Cercetatorii au descoperit similiaritati intre activitatea cerbrala a dependentilor de sex si cea a dependentilor de droguri, spune studiul publicat in jurnalul "PLOS One".
Cercetarea a analizat activitatea cerbrala a 19 barbati sanatosi si 19 barbati cu comportament sexual compulsiv, caracterizat de obsesia pentru sex, in timp ce urmareau o varietate de clipuri.
Imaginile erau sexuala, erotice sau nutre. In timp ce barbatii priveau clipurile, activitatea lor cerebrala era monitorizata.
Comparativ cu subiectii sanatosi, barbatii cu comportament sexual compulsiv aveau o activitate cerbrala mai mare in trei regiuni ale creierului. Iar o activitate mai mare in acele regiuni este corelata cu dependenta.
Sursa: womenshealthmag.com

Dependenta de sex este un subiect aprins, iar oamenii de stiinta si doctorii nu au clasificat-o ca fiind o boala.

Un nou studiu ar putea da insa totul peste cap. Cercetatorii au descoperit similiaritati intre activitatea cerbrala a dependentilor de sex si cea a dependentilor de droguri, spune studiul publicat in jurnalul "PLOS One".

Cercetarea a analizat activitatea cerbrala a 19 barbati sanatosi si 19 barbati cu comportament sexual compulsiv, caracterizat de obsesia pentru sex, in timp ce urmareau o varietate de clipuri. Imaginile erau sexuala, erotice sau nutre.
In timp ce barbatii priveau clipurile, activitatea lor cerebrala era monitorizata. 

Comparativ cu subiectii sanatosi, barbatii cu comportament sexual compulsiv aveau o activitate cerbrala mai mare in trei regiuni ale creierului. Iar o activitate mai mare in acele regiuni este corelata cu dependenta. 

Sursa: womenshealthmag.com

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Semnele care prevesteau că este ceva în neregulă cu Dj Lalla, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

 Citește și:

Trenduri în Modă toamna aceasta: Ce haine sunt la modă

Tendințe în Coafuri pentru toamna aceasta: tunsori la modă

ego.ro Ce să adaugi în apa cu care speli parchetul din casă. Va străluci de curățenie

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies