Creierul este activ si in timpul somnului! Afla ce faci cand dormi fara sa fii constienta de acest lucru!


Creierul este activ si in timpul somnului! Afla ce faci cand dormi fara sa fii constienta de acest lucru!

Creierul este activ si in timpul somnului, spun cercetatorii, care au descoperit ca oamenii sunt capabili sa clasifice cuvinte in timp ce dorm.

Cercetatori din Cambridge si Paris au supus mai multi voluntari unui test lingvistic si au constatat ca acestia au continuat sa raspunda corect si in timp ce dormeau. Creierul uman este capabil sa execute sarcini si in timpul somnului, mai ales daca sarcina este automata, arata studiul, potrivit Mediafax.

Folosind electroencefalograme, expertii au inregistrat activitatea cerebrala a participantilor la studiu in timp ce acestia erau rugati sa clasifice un cuvant rostit drept definind un animal sau un obiect, prin apasarea unui buton.

Butonul din mana dreapta era pentru animale, cel din stanga pentru obiecte.

Metoda a permis cercetatorilor sa urmareasca raspunsurile si sa cartografieze fiecare categorie lingvistica in raport cu o anumita activitate a creierului.

Voluntarii au fost asezati pe un pat, intinsi, intr-o camera intunecata si cu ochii inchisi si au continuat procesul de clasificare a cuvintelor auzite, in timp ce atipeau.

In momentul in care adormeau, o noua lista de cuvinte a fost folosita in cadrul testului, pentru a ca expertii sa se asigure ca creierul trebuia sa determine intelesul fiecarui cuvant, inainte de a-l clasifica folosind butoanele.

Activitatea cerebrala a voluntarilor a aratat ca acestia au continuat sa raspunda corect, desi procesul avea loc mult mai lent, spun cercetatorii. Voluntarii erau inconstienti si nemiscati.

"Am aratat ca in timpul somnului creierul este mult mai activ decat am putea crede. Acest lucru explica situatii din viata de zi cu zi, cum ar fi sensibilitatea la auzirea propriului nume in timp ce dormim sau la sunetul specific ceasului sau alarmei noastre de trezire, in comparatie cu alte sunete la fel de puternice, dar mai putin relevante", a declarat Sid Kouider de la Ecole Normale Superieure din Paris.

Cercetatorul a explicat ca este posibil ca oamenii sa efectueze calcule sau sa rezolve ecuatii matematice simple in timp ce adorm si sa continue sa clasifice acele calcule drept corecte sau incorecte in timpul unui somn de scurta durata.

Orice sarcina care poate deveni automata poate fi mentinuta in timpul somnului, iar orice actiune care nu poate fi executata automat va inceta in momentul in care oamenii adorm.

Studiul poate duce la alte cercetari legate de capacitatea de procesare a creierului in timpul somnului.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

DESCOPERĂ: Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

DESCOPERĂ: Casa de modă YVES SAINT LAURENT. Povestea designerului care a revoluționat istoria modei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri