Credeai ca sportul poate rezolva problema obezitatii? Ei bine, uite ce trebuie sa stii ca sa rezolvi aceasta problema!


Sportul nu poate sa rezolve de unul singur problema obezitatii, ci trebuie sa fie practicat in combinatie cu un regim alimentar sanatos, informeaza site-ul slate.fr.

Intr-un editorial publicat pe 22 aprilie in British Journal of Sports Medicine, trei cercetatori din cardiologie, medicina si biologie pledeaza pentru "distrugerea mitului" potrivit caruia obezitatea si problemele de sanatate care o insotesc ar fi asociate cu lipsa activitatilor sportive.

Dupa parerea lor, trebuie reamintit faptul ca principalul vinovat de aparitia obezitatii este regimul alimentar. Avand la baza un studiu publicat in iulie 2013, oamenii de stiinta au subliniat faptul ca nivelul de activitate sportiva practicata in randul populatiilor occidentale nu a scazut in ultimii 30 de ani, in contextul in care rata obezitatii cunoaste o crestere spectaculoasa, iar acest fapt dovedeste ca vinovatul principal nu este sedentarismul, ci alimentatia nesanatoasa.

Autorii studiului considera ca reprezentantii industriei alimentare au impus in randul consumatorilor o idee eronata potrivit careia sportul poate sa rezolve de unul singur problema obezitatii.

"Aceasta falsa perceptie a fost inradacinata in masinaria relatiilor dintre public si industria alimentara, care foloseste tactici absolut similare cu cele utilizate de gigantii din industria tutunului si din alte domenii", spun autorii studiului.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Andreea Bălan, din nou în rochie de mireasă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri