Coronavirus România. Formularul pe propria răspundere pentru a ieși din casă


Iată de unde poți descărca declarația pe propria răspundere cu care poți ieși din casă în timpul pandemiei de coronavirus, conform prevederilor ordonanței.


In articol:

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că este activă platforma electronică formular.sts.ro. De aici poți descărca declarația pe proprie răspundere înainte de a ieși din casă în timpul pandemiei de coronavirus.

Formularul pe proprie răspundere te scapă de amendă, iar Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că pe site-ul sts.ro este activ formularul pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

Datele personale nu sunt prelucrate de STS
 

„Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora", se precizează într-un comunicat al GCS.

În plus, conform sursei citate, datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul sau calculatorul utilizatorului.

Coronavirus România. Formularul pe propria răspundere pentru a ieși din casă
Coronavirus România. Formularul pe propria răspundere pentru a ieși din casă

În timpul verificărilor efectuate de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de angajator direct de pe telefon, cu semnătură olografă aplicată, împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Citeste si: Cercetătorii testează vaccinul contra tuberculozei pentru coronavirus

„Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale", se menţionează în comunicat.

1452 de cazuri confirmate în România

În România, până la data de 28 martie, au fost 1452 cazuri confirmate / 1283 active. De asemenea, sunt 29 de decese și 140 de persoane vindecate.

Citeste si: Ce facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. Sfaturile medicului Mihai Craiu

Conform prevederilor Ordonantei Militare nr. 3/2020, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie pe teritoriul României. Ordonanţa militară nr. 3/2020 prevede în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuinţa.

 


Abonează-te pe

Citește și:

ANM, veste îngrijorătoare! Un nor de praf asiatic va traversa România

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Ce simți prima oară dacă ai coronavirus! Care sunt primele simptome

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Începe programul "Rabla pentru electrocasnice"! Când îți poți schimba televizorul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 27 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec au admiratori secreți!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri