ANM, veste îngrijorătoare! Un nor de praf asiatic va traversa România


Specialiștii ANM au anunțat că în următoarele zile, românii vor fi puși în pericol de un nor de praf care vine din Asia. Nu trebuie să deschideți geamurile!


In articol:

Specialiștii de la ANM au anunțat că în următoarea perioadă, sănătatea românilor poate fi periclitată nu doar de coronavirus, ci și de un nor de prav care provine de pe continentul Asiatic. Astfel, specialiștii au anunțat că efectele se vor resimți mai ales în sudul și centrul țării, dar că nici restul teritoriului nu este complet ferit, mai ales că nivelul de praf va depăși limitele normale chiar și de zece ori.

Citeste si: Experții au făcut anunțul! Frigul extinde epidemia de coronavirus COVID-19

Un nor de praf asiatic va traversa Romania! Ce NU trebuie să faci?

Meteorologii au explicat că este recomandatd să deschidem cât mai rar geamurile, cel puțin până pe 29 martie, atunci când acest nor va depăși teritoriul țării noastre. Cu toate acestea, specialiștii ANM au anunțat că se putea și mai rău, iar cantitatea de praf putea fi mult mai mare și periculoasă, așa cum se întâmplă câd întâmpinăm astfel de mase de particule care provin din Africa.

veste îngrijorătoare, nor de praf, asiatic, românia, specialiștii anm
veste îngrijorătoare, nor de praf, asiatic, românia, specialiștii anm

Citeste si: Meteorologii aduc și ei vești rele: vreme închisă și foarte rece în mai multe zone din țară

„Aceste particule apar adesea pe teritoriul țării noastre, mai ales pe circulații sudice. Se întâmplă în mod deosebit să vină din Peninsula Arabică, din nordul Africii.

De data aceasta, ele vin din partea de est a țării noastre, de undeva din zona Kazahstan.

(…) Se pare că nu e o concentrație foarte mare, se putea și mai mult de atât”, explică meteorologul ANM, Alina Șerban potrivit Antena 3.

Potrivit specialistei de la ANM, vântul nu va mai avea aceeași intensitate ridicată în următoarele zile, iar vremea se va încălzi, motiv pentru care aceste particule se vor dispersa. Estimările arată că vom putea să aerisim casele în mod normal începând cu data de 29 martie, cel mai devreme.

De asemenea, în acest weekend, vremea își revine și va fi în general frumoasă. Prognoza meteo din acest weekend arată mult mai bine față de zilele și chiar weekend-ul trecut, când România a avut parte de ger, în adevăratul sens al cuvântului. Vremea se încălzește treptat, iar până la finalul lunii, temperaturile vor depăși normalul perioadei.

Citeste si: Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 29 martie- 4 aprilie 2020. Malefica Lilith face ravagii, o săptămână mai mult decât delicată pe toate planurile


Abonează-te pe

Citește și:

Veste extraordinară pentru români! „Avem vaccinul împotriva COVID-19?”

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Experții au făcut anunțul! Frigul extinde epidemia de coronavirus COVID-19

CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Pilula contraceptivă. Care sunt riscurile și beneficiile?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri