CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă


În contextul apariției pandemiei de coronavirus, au apărut în mediul online și foarte multe mituri, care spun că te-ar proteja de noua infecție. Ei bine, acestea trebuiesc ignorate, pentru că sunt eronate și nu au fost emise de către autoritățile competente.


In articol:

Singurul obicei care te poate feri de infectarea cu noul coronavirus, de tip COVID-19, este într-adevăr, spălatul pe mâini. Dezinfectarea constantă a mâinilor, cu apă și săpun, precum și igienizarea mâinilor cu produse speciale, este una dintre modalitățile care te poate scăpa de contractarea acestei infecții virale. Să bei apă odată la 15 minute sau să mănânci cantități mari de usturoi, sunt doar câteva dintre presupusele modalități care te-ar scăpa de COVID-19, însă acestea sunt niște sfaturi greșite, eronate, pe care specialiștii ne recomandă să le ignorăm.

Citeste si: Femeie infectată cu coronavirus, discurs emoționant de pe patul de spital. „Dacă va fi într-adevăr rău, atunci veți ajunge aici!”

Specialiștii de la BBC sunt cei care au sfătuit populația să nu bage în seamă aceste sfaturi, pentru binele propriu și binele familiei. Este foarte important ca în această perioadă, mai ales pe timpul autoizolării la domiciliu, să rămânem calmi și să încercăm să nu ne stresăm, pentru a afecta sistemul imunitar cât mai puțin. De asemenea, trebuie să respectăm regulile recomandate și chiar impuse de autorități și să avem foarte mare grijă la sursele din care decidem să ne informăm.

Mituri false despre CORONAVIRUS, pe care NU trebuie să le iei în seamă

A circulat pe internet, o ipoteză, conform căreia dacă mănânci mai mult usturoi, ești ferit de coronavirus. Este adevărat că usturoiul este un super-aliment, care ne protejează de numeroase afecțiuni, însă nu există dovezi care să ateste faptul că usturoiul te-ar feri de coronavirus.

CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă
CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă

Citeste si: Un spital militar de campanie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19 va fi amplasat la Constanţa

De asemenea, se spunea că este bine să bei apă odată la 15 minute, pentru a spăla bacteriile și virusurile care se află pe trahee sau în cavitatea bucală. Da, consumul de apă este un obicei foarte sănătos, însă virusul pătrunde în organism prin respirație, nu prin deglutiție. Mecanismele biologice, în general, nu pot fi spălate și curățate printr-un consum constant de apă.

CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă
CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă

Într-o altă ordine de idei, circula o idee pe internet, conform căreia trebuie să eviți înghețata sau orice alt aliment rece, pentru că astfel împiedici virusul să pătrundă în corp. Din nou, este total greșit, pentru că supraîncălzirea sau suprarăcirea organismului nu sunt niște activități prietenoase organismului și nici nu există vreo dovadă că te-ar feri de orice virus, nu doar de coronavirus. Se știe că virusul gripal nu rezistă la temperaturi ridicate, dar nu se știe cum reacționează noul tip de coronavirus.

CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă
CORONAVIRUS. Mituri false, pe care nu trebuie să le iei în seamă

Chiar dacă ați auzit că argintul coloidal este un supliment extraordinar, care poate crește imunitatea, aceasta este o minciună. Medicii, specialiștii au atenționat că acest produs nu poate trata infecțiine și nici nu fortifică sistemul imunitar, însă au avertizat că poate avea efecte secundare destul de neplăcute, cum ar fi dezvoltarea treptată a unor afecțiuni în zona rinichilor.

Citeste si: Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților


Abonează-te pe

Citește și:

Când ar putea fi gata vaccinul împotriva coronavirusului! Anunțul germanului care a refuzat un miliard de dolari de la Donald Trump

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Coronavirus se transmite prin mâncare sau de pe fructe? Răspunsul autorităților

Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19! Știi de ce?

Iată cum poți face singură gel antibacterian. E foarte simplu, ai nevoie doar de...

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ada Condeescu a născut! Cum se simte actrița?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri