Coronavirus România: aceste localități au intrat în carantină! Locuitorii ies doar pe baza declarației pe propria răspundere

carantina romania coronavirus romania
Două localități din România au fost carantinate, dupa ce rata de infectare a depășit cote alarmante.

Din cauza creșterii exacerbate a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile au decis carantinarea a două localități din județul Cluj. Astfel, cele mai nou update-uri cu privire la epidemia de coronavirus din România nu aduc vești îmbucurătoare.

 Coronavirus România: autoritățile au luat decizia de a plasa în carantină două localități din județul Cluj, după ce rata de infectări a crescut alarmant. Incidența cazurilor la mia de locuitori a trecut de 10, iar localitățile Șic și Săvădisla au fost carantinate în urmă cu mai puțin de 48 de ore.

Citeste si: Ludovic Orban, declarații de ultim moment cu privire la LOCKDOWN: „Sigur că putem...”

Media ratei de infectare a localității Șic din ultimele 14 zile are o valoare alarmant de ridicată. Potrivit prefectului județului Cluj, în localitatea menționată anterior, incidența cazurilor din ultimele două săptămâni este de 13.5 la mia de locuitori.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

Coronavirus România: localitățile Șic și Săvădisla au intrat în carantină!

Dacă în Șic rata de infectare este de 13.5 la mia de locuitori, în Săvădisla aceasta a atins pragul de 10 la mia de locuitori, iar cele mai multe cazuri au apărut după un eveniment privat- mai exact, un botez. Cei 41 de bolnavi depistați în ultima perioadă în Săvădisla au participat la același botez, unde au fost, în total 70 de invitați.

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Potrivit presei locale, cazul 0 de la evenimentul cu pricina a fost chiar solistul. Lăutarul antamat pentru a asigura atmosfera, în seara respectivă, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la doar câteva zile după ce a încins atmosfera pentru cei 70 de invitați din Săvădisla.

Acum, localitatea a fost plasată în carantină, iar locuitorii pot ieși din case doar pe bază de declarație pe propria răspundere.

„Totul a început de la botez, în data de 15 octombrie a fost cântăreţul pozitiv iar apoi după două zile au mers să se testeze 33 de persoane, din care 14 au fost pozitivi. Atunci nu erau restricţii şi evenimentul a fost pe o terasă.

De la lăutarul care cânta a început tot.”, a dezvăluit primarul localității, citat de Știrile Kanal D.Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Irina Columbeanu a făcut SENZAȚIE pe străzile din Cluj-Napoca. A purtat o geantă de peste 10.000 de euro

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Doctorul Adrian Streinu Cercel anunță: „Toți suntem în aceeași mare problemă”

Roberta, supărată foc pe Sebastian, după ce a observat că este cu ochii după alte fete pe rețelele sociale! Concurenta a hotărât să pună punct relației! „Eu nu pot așa! Să stau să mă consum non stop!”

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies