Coronavirus România: aceste localități au intrat în carantină! Locuitorii ies doar pe baza declarației pe propria răspundere

carantina romania coronavirus romania
Două localități din România au fost carantinate, dupa ce rata de infectare a depășit cote alarmante.

Din cauza creșterii exacerbate a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile au decis carantinarea a două localități din județul Cluj. Astfel, cele mai nou update-uri cu privire la epidemia de coronavirus din România nu aduc vești îmbucurătoare.

 Coronavirus România: autoritățile au luat decizia de a plasa în carantină două localități din județul Cluj, după ce rata de infectări a crescut alarmant. Incidența cazurilor la mia de locuitori a trecut de 10, iar localitățile Șic și Săvădisla au fost carantinate în urmă cu mai puțin de 48 de ore.

Citeste si: Ludovic Orban, declarații de ultim moment cu privire la LOCKDOWN: „Sigur că putem...”

Media ratei de infectare a localității Șic din ultimele 14 zile are o valoare alarmant de ridicată. Potrivit prefectului județului Cluj, în localitatea menționată anterior, incidența cazurilor din ultimele două săptămâni este de 13.5 la mia de locuitori.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

Coronavirus România: localitățile Șic și Săvădisla au intrat în carantină!

Dacă în Șic rata de infectare este de 13.5 la mia de locuitori, în Săvădisla aceasta a atins pragul de 10 la mia de locuitori, iar cele mai multe cazuri au apărut după un eveniment privat- mai exact, un botez. Cei 41 de bolnavi depistați în ultima perioadă în Săvădisla au participat la același botez, unde au fost, în total 70 de invitați.

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Potrivit presei locale, cazul 0 de la evenimentul cu pricina a fost chiar solistul. Lăutarul antamat pentru a asigura atmosfera, în seara respectivă, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la doar câteva zile după ce a încins atmosfera pentru cei 70 de invitați din Săvădisla.

Acum, localitatea a fost plasată în carantină, iar locuitorii pot ieși din case doar pe bază de declarație pe propria răspundere.

„Totul a început de la botez, în data de 15 octombrie a fost cântăreţul pozitiv iar apoi după două zile au mers să se testeze 33 de persoane, din care 14 au fost pozitivi. Atunci nu erau restricţii şi evenimentul a fost pe o terasă.

De la lăutarul care cânta a început tot.”, a dezvăluit primarul localității, citat de Știrile Kanal D.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Doctorul Adrian Streinu Cercel anunță: „Toți suntem în aceeași mare problemă”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies