Coronavirus România: aceste localități au intrat în carantină! Locuitorii ies doar pe baza declarației pe propria răspundere


carantina romania coronavirus romania

Din cauza creșterii exacerbate a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile au decis carantinarea a două localități din județul Cluj. Astfel, cele mai nou update-uri cu privire la epidemia de coronavirus din România nu aduc vești îmbucurătoare.


In articol:

 Coronavirus România: autoritățile au luat decizia de a plasa în carantină două localități din județul Cluj, după ce rata de infectări a crescut alarmant. Incidența cazurilor la mia de locuitori a trecut de 10, iar localitățile Șic și Săvădisla au fost carantinate în urmă cu mai puțin de 48 de ore.

Citeste si: Ludovic Orban, declarații de ultim moment cu privire la LOCKDOWN: „Sigur că putem...”

Media ratei de infectare a localității Șic din ultimele 14 zile are o valoare alarmant de ridicată. Potrivit prefectului județului Cluj, în localitatea menționată anterior, incidența cazurilor din ultimele două săptămâni este de 13.5 la mia de locuitori.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantinarea Bucureștiului: „E important”

Coronavirus România: localitățile Șic și Săvădisla au intrat în carantină!

Dacă în Șic rata de infectare este de 13.5 la mia de locuitori, în Săvădisla aceasta a atins pragul de 10 la mia de locuitori, iar cele mai multe cazuri au apărut după un eveniment privat- mai exact, un botez. Cei 41 de bolnavi depistați în ultima perioadă în Săvădisla au participat la același botez, unde au fost, în total 70 de invitați.

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Potrivit presei locale, cazul 0 de la evenimentul cu pricina a fost chiar solistul. Lăutarul antamat pentru a asigura atmosfera, în seara respectivă, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la doar câteva zile după ce a încins atmosfera pentru cei 70 de invitați din Săvădisla.

Acum, localitatea a fost plasată în carantină, iar locuitorii pot ieși din case doar pe bază de declarație pe propria răspundere.

„Totul a început de la botez, în data de 15 octombrie a fost cântăreţul pozitiv iar apoi după două zile au mers să se testeze 33 de persoane, din care 14 au fost pozitivi. Atunci nu erau restricţii şi evenimentul a fost pe o terasă. De la lăutarul care cânta a început tot.”, a dezvăluit primarul localității, citat de Știrile Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

De ce mortalitatea de COVID-19 este ridicată în România? Nelu Tătaru, primele declarații: „Raportăm efectiv la tot”

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Doctorul Adrian Streinu Cercel anunță: „Toți suntem în aceeași mare problemă”

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri