Cornuri cu nuca si gem - reteta de post

Cornuri cu nuca si gem - reteta de post
Cornuri cu nuca si gem - reteta de post

O reteta de patiserie facuta foarte usor si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cornuri cu gem si anume cornuri umplute cu gem si nuca. Pentru 16 cornuri sunt necesare urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

    1,5 cana faina
    20 g drojdie
    1 cana apa
    2 linguri ulei
    1 varf lingurita sare
    1 lingurita zahar

Pentru umplutura

    ½ borcan gem de afine
    miez de nuca

Mod de preparare:

Pentru inceput se face un aluat dospit de post identic cu aluatul de scovergi sau de paine.

Cum se procedeaza, se dizolva intai drojdia frecand-o cu zahar apoi se pune intr-un castron cu apa calduta, sare si ulei. Se amesteca bine si se incorporeaza treptat faina, faina se pune cat cuprinde adica pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Budinca aerata din branza - Reteta fara gris si fara faina

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies