Cornuleţe cu dulceaţă care se topesc în gură! Reţetă ca la bunica acasă


Cornuleţele sunt gata imediat şi se vor topi în gură, cu condiţia să respectaţi un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor.

Cornuleţe cu dulceaţă - Mod de preparare

 

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

 

Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede.

 

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele. Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos.

 

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie. La final se pudreaza cu zahar.

DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Horoscop dragoste 18 ianuarie 2019. O întâlnire de neuitat, o mărturisire şi o noapte aprinsă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri

Loading...