Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!

Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!
Consumul de grasimi esentiale Omega 6 este benefic pentru sanatatea inimii! Afla mai multe!

Consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord.

 

Potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la Şcoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. Cercetarea, publicata in august 2014, a fost realizata pe  310.602 persoane, dintre care 12.479 cu evenimente cardiovasculare si 5.882 decese provocate de afectiuni cardiovasculare.
Astfel, daca inlocuim carbohidraţii din dieta cu Omega 6 (într-o proporţie de 5% din energia furnizata) riscul aparitiei unui atac de cord scade cu 11%. Daca înlocuim grasimile saturate din dieta cu Omega 6 (în aceeaşi proporţie) riscul de atac de cord scade cu 9%. Ȋn ambele situatii riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.
“Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectunilor coronariene, acelea de a inlocui pe cât posibil grasimile saturate, preponderent de origine animala cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6.
Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incât este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6  o reprezinta uleiul de floarea soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care sunt de obicei preparate dintr-un mix de uleiuri vegetale: de floarea soarelui, de rapita si in.”
subliniaza prof. dr Florin Mitu.
Concluziile cercetarii sunt valoroase mai ales daca avem in vedere numarul tot mai mare al celor care sufera de boli ale inimii. Practic, principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% dintre decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos.
Asadar, in pofida zvonurilor care apar din când in când in atentia publica, cercetatori prestigiosi si studii pertinente confirma rolul consumului de grasimi esentiale pentru sanatatea cardiovasculara si de aceea recomanda inlocuirea grasimilor
saturate cu cele nesaturate esentiale.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de cercetatorii de la Şcoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard, consumul grasimilor esentiale de tipul Omega 6 scade semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. Cercetarea, publicata in august 2014, a fost realizata pe  310.602 persoane, dintre care 12.479 cu evenimente cardiovasculare si 5.882 decese provocate de afectiuni cardiovasculare.

Astfel, daca inlocuim carbohidraţii din dieta cu Omega 6 (într-o proporţie de 5% din energia furnizata) riscul aparitiei unui atac de cord scade cu 11%.

Daca înlocuim grasimile saturate din dieta cu Omega 6 (în aceeaşi proporţie) riscul de atac de cord scade cu 9%. Ȋn ambele situatii riscul de deces din cauze coronariene scade cu 15%.

Rezultatele acestui studiu intaresc recomandarile actuale pentru preventia primara a afectunilor coronariene, acelea de a inlocui pe cât posibil grasimile saturate, preponderent de origine animala cu cele polinesaturate, de origine vegetala, mai exact Omega 3 si 6.
Omega 3 si 6 nu pot fi sintetizate de organism, asa incât este important sa le includem in alimentatia zilnica. O sursa buna de Omega 6  o reprezinta uleiul de floarea soarelui, insa e important sa retinem ca avem nevoie de ambele grasimi esentiale. Un echilibru bun intre Omega 3 si Omega 6 putem gasi in margarinele tartinabile de noua generatie care sunt de obicei preparate dintr-un mix de uleiuri vegetale: de floarea soarelui, de rapita si in
.” subliniaza prof. dr Florin Mitu.

Concluziile cercetarii sunt valoroase mai ales daca avem in vedere numarul tot mai mare al celor care sufera de boli ale inimii. Practic, principala cauza de mortalitate la nivel mondial o reprezinta bolile cardiovasculare, in conditiile in care 80% dintre decese ar putea fi prevenite cu un stil de viata sanatos. 

Asadar, in pofida zvonurilor care apar din când in când in atentia publica, cercetatori prestigiosi si studii pertinente confirma rolul consumului de grasimi esentiale pentru sanatatea cardiovasculara si de aceea recomanda inlocuirea grasimilor saturate cu cele nesaturate esentiale.

 

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Adevărul din spatele zvonurilor apărute în urma decesului Rodicăi Stănoiu, fostă ministră a Justiției! Ce a avut de spus potențialul său "iubit"? "Departe gândul!"

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies