Organizatia Mondiala a Sanatatii a initiat o campanie prin care a dorit sa informeze oamenii cu privire la cele mai nocive alimente pentru organism.
Alimente afumate – majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compusi chimici precum N-nitroso. Spre deosebire de produsele afumate in mod natural, cele obtinute prinafumare artificiala pot provoca aparitia cancerului stomacal sau colectoral.
Chipsurile din cartofi– Acestea sunt gatite la temperaturi foarte mari ducând laproducera acrilamidei, de asemenea cancerigena.
Carnea rosie – celulele canceroase prospera in mediul acid generat de dietele pe baza de carne rosie. In schimb, puteti inlocui carnea rosie cu carne de pui si peste.
Bauturile carbogazoase – multe sortimente de bauturi carbogazoase, mai ales cele farazahar, contin aspartam, un indulcitor artificial.
Sursa
Alimente afumate – majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compusi chimici precum N-nitroso.
Spre deosebire de produsele afumate in mod natural, cele obtinute prinafumare artificiala pot provoca aparitia cancerului stomacal sau colectoral.
Chipsurile din cartofi – Acestea sunt gatite la temperaturi foarte mari ducând laproducera acrilamidei, de asemenea cancerigena.
Carnea rosie – celulele canceroase prospera in mediul acid generat de dietele pe baza de carne rosie. In schimb, puteti inlocui carnea rosie cu carne de pui si peste.
Bauturile carbogazoase – multe sortimente de bauturi carbogazoase, mai ales cele farazahar, contin aspartam, un indulcitor artificial.
Sursa