Comuna Clinceni din Județul Ilfov a intrat în carantină timp de 14 zile!


Secretarul de stat dr. Raed Arafat a emis marți dimineață un ordin prin care introduce în carantină Comuna Clinceni din Județul Ilfov.


In articol:

În localitatea Clinceni Județul Ilfov, rata de incidență calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 6,14/1.000 locuitori. Astfel, comuna a intrat în carantină timp de 2 săptămâni.

Comuna Clinceni din Județul Ilfov a intrat în carantină timp de 14 zile

Măsură luată în localitatea Clinceni din Județul Ilfov a fost adoptată printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

"În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern. La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E

clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele  dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat vorbește despre lockdown: "Nu avem pe masă o discuție pentru..."

comuna clinceni judet ilfov carantina
locuitorii Comunei Clinceni din Județul Ilfov vor trebui să respecte regulile impuse de autorități în perioada carantinei[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat vorbește și despre șansele de a se instaura un nou lockdown total: "În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total. Era de așteptat(...) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România(...)

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat când se va termina pandemia în România! 70% din populație trebuie să se vaccineze

comuna clinceni judetul ilfov carantina
rata de infectare din Comuna Clinceni Județul Ilfov a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze.

Vaccinurile reduc șansa de a face forma gravă a bolii dar continuăm și cu măsurile de distanțare și limitare a mobilității, până vom avea un număr mai mae de persoane vaccinate", precizează Raed Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Italia: Se impun noi restricții și se închid restaurante

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Noi restricții ar putea intra în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă!

Declarația pe proprie răspundere este obligatorie după ora 22! Guvernul Cîțu pregătește noi restricții!

Raed Arafat vorbește despre lockdown: "Nu avem pe masă o discuție pentru..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri