Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar


Românii afectați de criză vor primi bani de la stat conform noilor scheme de ajutor de la stat.


In articol:

Ministrul Culturii a făcut un anunț de ultimă oră în ceea ce privește pachetul de măsuri financiare pentru sectorul cultural. Finanțarea se va realiza prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fiind deja înaintate scheme de ajutor în acest sens.

Ministerul Culturii a făcut deja anunțul cu privire la actualizarea schemelor de ajutor financiar pentru sectorul cultural din România.

Citeste si: Bani de la stat pentru români! Olguța Vasilescu, anunț de ultimă oră!

„Ministerul Culturii a elaborat, în contextul pandemiei COVID-19, un pachet de măsuri financiare, sub forma unor scheme de ajutor de stat şi de minimis, menite să sprijine sectorul cultural din România.

Forma actualizată a schemelor este rezultatul centralizării, respectiv analizei temeinice a unui număr semnificativ de observaţii şi propuneri de modificare primite în urma procesului de consultare publică, desfăşurat în perioada 26 ianuarie – 8 februarie a.c, precum şi a dezbaterii publice organizate, online, în data de 22 februarie a.c”, potrivit unui comunicat transmis luni.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis taie pensiile speciale ale parlamentarilor!

Schemele de ajutor au fost deja înaintate spre a fi finanţate prin PNRR

Românii vor primi bani de la Guvern

„Având în vedere că în prezent se elaborează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care vizează investiţii în scopul ieşirii din criză, relansării economice şi creşterii capacităţii de rezilienţă, Ministerul Culturii precizează ca a transmis Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene schemele de ajutor de stat şi de minimis dedicate sectorului cultural, pentru a fi incluse în cadrul priorităţilor investiţionale ale PNRR”, a mai transmis Ministerul Culturii.

Planul de Redresare și Reziliență elaborat de România se constituie dintr-un Document Strategic, prin care sunt stabilite atât prioritățile investiționale, cât și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.

Din totalul alocat de 672,5 miliarde de euro pentru MRR la nivelul UE, România ar putea beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro, compuse din 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi și 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Raluca Dumitru de la Survivor România simte presiunea jocului: "Noi să o să fim clar primele pe listă, nominalizate!"

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Bianca Comănici are o nouă relație? Chiar ea a oferit imaginile cu bărbatul misterios: „Am avut o seară absolut genială.."

Cristian Marinescu a îngenuncheat în fața Alexandrei, de la Puterea Dragostei! “Vreau să fiu cu tine!”

5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Macaulay Culkin și Brenda Song au devenit părinți pentru prima oară!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri