Raed Arafat vorbește despre lockdown: "Nu avem pe masă o discuție pentru..."


Raed Arafat vorbește despre noile tulpini ale COVID-19, dar și despre măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului.


In articol:

Raed Arafat a vorbit despre cele trei tulpini ale COVID-19, dar și despre posibilitatea instituirii unui nou lockdown total în România.

Raed Arafat, despre posibilitatea instituirii unui nou lockdown total

Raed Arafat spune că măsurile luate de autorități împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 ar trebui respectate de toată lumea.

"În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor (la interior), teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție.

Au intrat în vigoare măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

Citeste si: COVID-19 Italia: Se prelungește lockdown-ul

raed arafat declaratii
Raed Arafat a transmis un mesaj cu privire la un lockdown total [Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Tmișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele  dormitoarele ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat vorbește și despr e posibilitatea unui nou lockdown total: "În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total", a mai spus șeful DSU.

"Era de așteptat(...) Dacă se călătorește, dacă lumea merge în concedii peste tot, era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție: mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

Citeste si: Timișoara, la un pas de a intra în carantină. Anunțul primarului Dominic Fritz

Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România(...)

raed arafat despre lockdown
Raed Arafat spune că apariția celor trei variante COVID-19 în România era de așteptat[Sursa foto: PixaBay]

Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noile doze.

Vaccinurile reduc șansa de a face forma gravă a bolii dar continuăm și cu măsurile de distanțare și limitare a mobilității, până vom avea un număr mai mae de persoane vaccinate.

Problema este că aceste variante se răspândesc mai ușor și o persoană infectată poate infecta, la rândul ei, mai multe persoane  (decât în cazul infectării cu tulpina dominantă în trecut)

Asta înseamnă cazuri mai multe într-o perioadă mai mică, ceea ce duce la creșrerea presiunii pe sistemul sanitar", a precizat Raed Arafat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Timișoara intră în carantină! Raed Arafat: „Dacă începem acum, e posibil să se încheie carantina în 14-21 de zile!”

Dr. Beatrice Mahler avertizează! „Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri