Colagenul și beneficiile lui asupra organismului. „Puterea de regenerare a pielii scade”


Procesul de îmbătrânire al pielii este foarte complex și este determinat de mai mulți factori. Dacă îți dorești să afli cum poți încetini îmbătrânirea pielii, mai jos găsești toate informațiile de care ai nevoie. Iată ce este colagenul și care sunt beneficiile lui asupra organismului


In articol:

Roxana Gavriloaia, doctor farmacist, a vorbit, în cadrul emisiunii „Sport, dietă și o vedetă” despre colagen și despre beneficiile lui asupra organismului. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre îmbătrânirea pielii, dar și despre cum poți încetini acest proces.

Pe lângă aceste aspecte, este important să abordați și un stil de viață cât mai sănătos, iar dacă vă doriți încetinirea îmbătrânirii pielii trebuie să țineți cont de anumite lucruri pe care va fi nevoie să nu le mai faceți. Cu toate acestea, procesul de îmbătrânire este destul de complex, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, puterea de regenerare a pielii scade.

Citeste si: Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce este intermitent fasting și cât de bun este pentru organism. „La bază este așa-numitul proces de autofagie!”

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului

Roxana Gavriloaia a menționat faptul că procesul de îmbătrânire al pielii este unul complex și este determinat de mai mulți factori, iar modificările structurale, funcționale și estetice au loc cu o rată variabilă la nivelul celor trei straturi ale pielii, epidermă, dermă și hipodermă.

La suprafața epidermei se află un strat de celule epiteliale, care au rol de protecție și este reînnoit prin deshumare continuă și reînnoirea cu celule noi.

„Procesul de îmbătrânire a pielii este unul complex și determinat de mai multi factori, iar modificările structurale, funcționale și estetice au loc cu o rată variabilă la nivelul celor 3 straturi ale pielii, epidermă, dermă și hipodermă. Epiderma este partea externă a pielii, la suprafața ei se află un strat de celule epiteliale cu rol de protecție care este reînnoit prin deshumare continuă și reînnoirea cu celule noi. La 20 de ani, înlocuirea completă a epidermului are loc la 28 de zile”, a declarat doctorul.

Pe măsură ce îmbătrânim, puterea de regenerare a pielii scade, iar la vârsta de 60 de ani, înlocuirea completă a epidermului durează 50 de zile. Cu toate că toți avem aceeași structură a pielii, noi îmbătrânim diferit.

„Pe măsură ce îmbătrânim, puterea de regenerare a pielii scade. La 60 de ani, înlocuirea completă a epidermului durează 50 de zile.  Deși toți avem aceeași structură a pielii, îmbătrânim diferit. În mod normal, producerea de colagen începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă începând de la 20 de ani. Pielea devine rugoasă, se subțiază, devine lipsită de vigoare și crește și fragilitatea pielii”, a mai spus specialistul.

Citeste si: Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

Cum poate fi încetinită îmbătrânirea pielii

Dacă vă doriți să încetiniți îmbătrânirea pielii, este important să știți că există anumite măsuri de îngrijire și stil de viață, cum ar fi, limitarea expunerii la soare, curățarea zilnică a pielii sau evitarea fumatului și a consumului de alcool.

„Îmbătrânirea pielii poate fi încetinită cu ajutorul anumitor măsuri de îngrijire și stil de viață, cum ar fi, limitarea expunerii la soare, curățarea zilnică a pielii, evitarea fumatului și a consumului de alcool. Un aliat de încredere în procesul de îmbunătățire și menținerea sănătății pielii este colagenul. Ar fi ideal să obținem suficient colagen din alimentație, însă colagenul este principalul ingredient al pielii tinere și ferme”, a spus doctorul.

Colagenul scade cu aproximativ 1% în fiecare an, începând de la vârsta de 20 de ani, iar în perioada menopauzei declinul este alarmant. O femeie poate pierde jumătate din colagenul aflat la nivelul pielii până la vârsta de 50 de ani.

„El scade cu aproximativ 1% în fiecare an începând de la 20 de ani, iar în preajma menopauzei declinul este chiar alarmant. Până la vârsta de 50 de ani o femeie poarte pierde până la jumătate din colagenul aflat la nivelul pielii. Procesul îmbătrânirii nu poate fi oprit dar poate fi influențat de noi prin modul de viață, prin alegerile pe care le facem și prin îngrijirea pe care ne-o oferim”, a mai adăugat Roxana Gavriloaia.

Citeste si: Cum au luat naștere jeleurile. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

Colagenul și beneficiile lui asupra organismului.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cele mai bune solutii anti-aging, care ofera rapid fermitate si stralucire pielii


Abonează-te pe

Citește și:

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Vergeturile: de ce se întâmplă și cum să le tratăm

Cât de sănătoase sunt fructele de mare. „Consumul de fructe de mare este asociat cu potență mai mare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri