Codul bunelor maniere pentru femei. Evitarea celor 3 greșeli nepoliticoase în timpul mesei

Codul bunelor maniere pentru femei. Evitarea celor 3 greșeli nepoliticoase în timpul mesei
Codul bunelor maniere pentru femei. Evitarea celor 3 greșeli nepoliticoase în timpul mesei

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre codul bunelor maniere pentru femei!

Fiecare femeie trebuie să fie conștiente de câteva greșeli comune în timpul servirii mesei, indiferent de țară sau de locație. Află din rândurile următoare câteva reguli din codul bunelor maniere pentru femei!

Să vorbești în timp ce mesteci

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care femeile le fac este să vorbească în timp ce mestecă mâncarea. Pe lângă faptul că nu este un gest deloc elegant, el poate fi și destul de periculos.

Mai precis, epiglota ar rămâne deschisă, iar mâncarea poate intra în trahee și poate declanșa o tuse violentă, ba mai mult, poate provoca sufocare. Cu alte cuvinte, epiglota este supapa care se deschide și se închide pentru respirație, care este prezentă la joncțiunea de la conducta alimentară și eoliană.

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

De asemenea, multe persoane au impresia că își țin gurile închise, însă nu o fac în totalitate.

Astfel, acestea nu vor respira pe nas, ci pe gură între înghițituri, producându-se un zgomot destul de deranjant la masă. Așadar, pentru a nu se întâmpla acest lucru în mod inconștient, femeile își pot imagina că au un fermoar peste buze atunci când mănâncă,  iar acel fermoar trebuie să rămână acolo pe tot parcursul înghițiturilor.

Citește și: Ghid detaliat pentru așezarea mesei de sărbători. Reguli de bune maniere pentru mesele formale

Să tai o singură dată toate alimentele de pe farfuria ta

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

O altă greșeală la masa este tăiatul mâncării de pe farfurie o dată ce este primită. Acest lucru este cel mai frecventat atunci când sunt preparate din carne. De obicei, tăiatul mâncării se practică pentru mâncarea copiilor, pentru a le fi mai ușor să înghită și să nu se murdărească atât de tare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

Cu toate astea, în America este în regulă să se taie patru bucăți o dată, apoi să se renunțe la cuțit pentru a mânca doar cu furculița. În partea continentală a lumii, orice parte europeană, America de Sud, latino-america taie doar o singură data mâncarea.

Astfel, este bine de știut că există diferențe între servirea mesei continentală și servirea mesei americane.

Citește și: Arta comportamentului impecabil la masă. 10 lucruri pe care femeile trebuie să le țină mereu minte

Cum ții corect tacâmurile

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

O altă greșeală care nu arată deloc elegant sunt tacâmurile ținute incorect. Din cauza acestui lucru, poate părea că femeia nu oferă respect persoanei de lângă ea.

Codul bunelor maniere nu sunt respectate doar pentru a arăta într-un fel anume. Scopul etichetei este despre a arăta amabilitate, respect și considerație față de ceilalți oameni din jur, inclusiv la masa de cină, nu contează cât de informală sau formală este.  

Așadar, este important ca fiecare femeie să țină tacâmurile corect la masă, indiferent că sunt în New York City, Londra sau oriunde altundeva. Nu contează dacă femeile mănâncă cu mâna stângă sau cu mâna dreaptă, furculița este ținută mereu în mâna stângă, cuțitul este ținut în mâna dreaptă.

De multe ori este inversat, astfel că acestea trebuie să se asigure că furculița rămâne în mâna stângă, cuțitul rămâne în mâna dreaptă. De asemenea, degetele arătătoare trebuie să stea pe spatele furculiței și pe partea superioară a cuțitului. Mai apoi, se străpunge mâncarea cu furculița și se taie.

Citește și: Cum arăta Sumru Yavrucuk, actrița din „Tablou de familie”, în urmă cu 10 ani? Schimbarea este radicală!- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila- stirilekanald.ro

Codul bunelor maniere pentru femei[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, atunci când se ia bucata de mâncare din farfurie, furculița trebuie adusă la gură cu dinții curbați în jos. Partea din spate a furculiței va fi sus pe măsură ce este dusă la gură. Astfel, furculița trebuie întotdeauna dusă la gură, nu este recomandat ca femeile să se aplece peste masă pentru a mânca mâncarea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!

 

 

 Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

10 lucruri care spun despre tine că nu ești bogată, deși ți-ai dori să fii așa în fața celorlalți

Roxana Vancea, mai FIERBINTE ca vara. Cum a apărut vedeta la saună, fanii au rămas fără cuvinte

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies