În cât timp poți returna un produs


Se poate întâmpla ca după ce achiziționăm un produs, să nu fie tocmai pe placul nostru sau să observăm anumite defecte.


In articol:

Procesul de returnare al unui produs poate să difere în funcție de locul în care ai achiziționat respectivul produs sau chiar de produsul în sine. Află în cât timp poți returna un produs, din rândurile următoare

Citeste si: CITEȘTE: Lista de cumpărături pentru grătar

 

În cât timp poți returna un produs

Produse din categoria sport

În cazul produselor de sport (biciclete, trotinete, schi sau snowboard), poți returna ceea ce ai achiziționat în termen de maxim 30 de zile, de la data în care ai achiziționat respectivul produs.

Fie că l-ai achiziționat fizic sau prin comandă online sau telefonică.

Acest retur se face gratuit, predate fiind personal de către persoana care le-a achiziționat, fie la magazinul respectiv, fie prin intermediul curierului prin care a ridicat și comanda.

În cazul anumitor magazine care vând produse de sport, trebuie să urmezi anumiți pași pentru a le putea returna. Primul pas este să ambalezi exact așa cum trebuie (sau cum l-ai primit) produsul, alături de toate accesoriile și componentele cu care acesta a venit la pachet.

Al doilea pas este reprezentat de completarea unui formular. Apoi se expediază coletul prin curier la adresa magazinului sau se returnează personal la același magazin.

De menționat este faptul că politica de retur poate să difere de la magazin, la magazin.

in cat timp pot returna un produs sport

Citeste si: CITEȘTE: Lista de cumpărături pentru zi de naștere

Produse din categoria de haine/încălțăminte/accesorii

În cazul produselor care fac parte din haine, încălțăminte sau accesorii, procesul de retur poate să semene cu acesta. În primul rând, va trebui să completați formularul de retur și să treceți codul prin intermediul căruia veți specifica motivul pentru care doriți să returnați produsele. Dacă doriți ca returul să aibă loc prin intermediul curierului, trebuie să contactați firma de curierat pentru a vă ridica respectivul colet.

În ambalajul în care au venit produsele, le puneți pe cele pe care doriți să le returnați, împreună cu formularul de retur. În cazul în care ați dat comandă, iar plata a fost numerar în momentul livrării, nu uitați să treceți și datele bancare, pentru ca suma respectivă să fie înapoiată în cont.

În acest caz, puteți returna produsele în maxim 30 de zile de la data achiziționării, iar în ceea ce privește întregul proces de retur, acesta poate să dureze între 1-14 zile din momentul în care curierul a ridicat coletul de la adresă.

La unele magazine unde există aplicații prin care poți deveni membru și ești unul dintre ei, atunci returul este gratuit. În caz contrar, returul va costa aproximativ 4,90 lei, sumă ce va fi scăzută din banii pe care trebuie să îi primiți înapoi.

De menționat este faptul că politică de retur poate să difere de la magazin, la magazin.

in cat timp pot returna hainele

Citeste si: CITEȘTE: Meniu rapid și ieftin pentru REVELION. Lista cu tot ce trebuie să cumperi 

Produse din hypermarket-uri

Lucrurile stau puțin diferit în cazul în care vă doriți să returnați un produs pe care l-ați cumpărat, de exemplu, dintr-un hypermarket. În ceea ce privește perioada în care puteți returna un astfel de produs, acest lucru poate să difere în funcție de fiecare magazin în parte. De obicei timpul este între 24-48 de ore, de la momentul în care a fost achiziționat.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este că puteți returna produsul, dacă acesta este intact. În cazul în care vor găsi anumite defecte, nu se știe cât mai pot primi produsul respectiv, înapoi. În plus, bine ar fi dacă produsul este încă ambalat, dar acest lucru nu va reprezenta întotdeauna o problemă.

Un alt lucru de care veți avea nevoie pentru returnarea unor astfel de produse, este bonul. Trebuie neapărat să aveți bonul atunci când returnați un produs, pentru ca persoana care îl va verifica, să poată vedea data și ora achiziției, astfel încât să nu treacă acel interval de ore permis.

Iar nu în ultimul rând, trebuie să aveți un motiv pentru care doriți să returnați produsele. Fie că nu mai aveți nevoie de ele, fie că ați descoperit anumite defecte, acest lucru trebuie precizat pentru a primi suma de bani pe care ați plătit-o, înapoi.

De menționat este faptul că politica de retur  poate să difere de la magazin, la magazin, fie că este vorba despre un produs alimentar, de îmbrăcăminte sau electrocasnic.

in cat timp pot returna electrocasnicele

Citeste si: NOTEAZĂ: Cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță pixul de pe haine

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Alimente care combat cu succes ridurile. Tu le consumi?

Cum să scapi de păduchi. Care sunt soluţiile cele mai eficiente?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri