Cine este Ovidiu Buta. „Din păcate pentru ei, opinia mea e mai puternică şi vizibilă”


Ovidiu Buta este unul dintre cei mai de succes stiliști internaționali de la noi din țară. Însă știați ce facultate a absolvit acesta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Ovidiu Buta și cum a ajuns stilistul internațional de succes care este în prezent. În plus, descoperiți și câteva aspecte esențiale legate de modă, dintr-un interviu oferit de acesta.

 

Cine este Ovidiu Buta

Ovidiu Buta a absolvit Facultatea de Teatru şi Film, secţia Comunicare, din București, acolo unde a studiat mai exact comunicarea audio-vizuală.

Acesta este autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute în Editura Polirom. În anul 2006 a apărut cartea denumită „ Victima modei ” și  în anul 2009, a apărut cartea denumită “ Bărbatul și moda”. 

Cea din urmă a fost scrisă alături de Adina Nanu.

În ceea ce privește editorialele lui  Ovidiu Buta , au apărut în următoarele reviste de modă din lume: Numero, L'Officiel Russia și Germania, Vogue, Vogue Portugal, GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ România, Elle, Elle Deco, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper's Bazaar Mexico, HB România.

Ovidiu Buta este genul de persoană care este fascinat de bucătărie, deși acesta chiar nu știe să gătească.

Cu toate acestea, a declarat că și-ar dori să scrie o carte de bucate.

Datorită faptului că obișnuiește să călătorească foarte mult, acesta a deprins un obicei aparte. Lui Ovidiu Buta îi place să se tundă în absolut fiecare nou loc în care călătorește, iar țara lui preferată pentru tuns, până în prezent, este Japonia.

ovidiu buta stilist

Citeste si: Câte operații estetice are Andreea Bănică. "Dacă cineva arată bine, trebuie să te gândești imediat că s-a operat? Deja asta sună a răutate!"

 

Stilistul internațional Ovidiu Buta

Ovidiu Buta este în prezent un cunoscut stilist internațional, care a lucrat de-a lungul timpului cu nenumărate vedete și manechine. Printre acestea se numără și următoarele: Kanye West, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour și David Gandy.

Tot Ovidiu Buta este cel care a reușit să stilizeze colecții pentru New York Fashion Week, Berlin Fashion Week, Internațional Exhibition Hanover și Shanghai. Stilistul internațional Ovidiu Buta a semnat proiecte de modă în Beijing, Chicago și multe altele.

Acesta a scris despre modă pentru revistele Dialog Textil, Exces, Elle, Cosmopolitan și alte astfel de reviste internaționale și a fost chiar și editor de modă al emisiunii „ Levintza prezintă ”, s-a ocupat de imaginea MTV Stylissimo.

În prezent, Ovidiu Buta este gazda emisiunii „ Poliţia Modei ”, alături de Iulia Albu și director de modă la GQ România, o revistă dedicată în special bărbaţilor.

Regula mea în viaţă este „go with the flow“ (mergi unde te duce viaţa). Am pornit cu ideea de a fi scenograf şi chiar am fost o scurtă perioadă. De mic am fost fascinat de decorurile de teatru, de culise, de peruci, de costume. Eu sunt din Sibiu, iar în acea perioadă, teatrul de acolo era o instituţie care lucra la foc continuu. Plus că a existat o femeie care m-a marcat, barocă prin definiţie, un personaj senzaţional, unul dintre puţinii excentrici pe care i-a avut ţara asta: Maria Bodor. Ea mi-a sugerat că aş putea face ceva serios în zona de teatru, de costum. ”, a declarat stilistul internațional Ovidiu Buta.

ovidiu buta blog

Citeste si: Cine este LIVIU VÂRCIU. "Anda chiar m-a suportat, sunt un om dificil, nervos”

 

Interviu de excepție cu Ovidiu Buta

În cadrul unui interviu, stilistul Ovidiu Buta s-a deschis pe mai multe planuri, mărturisind aspecte legate de domeniul în care acesta lucrează de foarte mult timp, și anume, moda.

Cu ocazia acestui interviu, stilistul Ovidiu Buta a descoperit care este secretul din spatele întrebării pe care femeile o au în mod constant, „ Eu cu ce mă îmbrac?”. Acesta a dezvăluit faptul că nu trebui să lipsească din garderoba unei femei o rochie neagră cu croi modern, o pereche de pantofi stiletto, o cămaşă albă și o pereche de jeanşi. Astfel, orice femeie le va putea purta pentru mai mult timp, din simplul fapt că nu sunt articole vestimentare sezoniere. Acestea sunt elemente de bază pe care le putem accesoriza în funcție de trend și ocazie.

În momentul în care s-a subliniat faptul că a fost printre primii analiști de modă de la noi din țară, Ovidiu Buta a ținut să precizeze faptul că a fost chiar primul în critica de modă: „Cea dintâi cronică pe care am scris-o a fost despre Cătălin Botezatu, care la acea vreme era un subiect intangibil – nimeni nu putea spune nimic rău despre el. Iar eu am arătat unde a greşit. Ceea ce fac şi azi, arăt greşelile fără a avea nici un fel de părți-pris-uri şi folosind o experienţă care nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

ovidiu buta wikipedia

Citeste si: Cine este JAMILA. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."


Abonează-te pe

Citește și:

MARIUS MODOVAN: Cine este şi cu ce se ocupă soţul Angelei Rusu

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cine este ANGELA RUSU. "N-am crezut că o să mă mai mărit vreodată! Aveam o repulsie… După trei căsnicii…"

Eu sunt Maia: o biografie excepțională a Maiei Morgenstern

Theo Rose şi–a dezvăluit toate complexele. „Se uită lumea la mine și mă vede numai atârnată, cocârjată”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri