Cine este Nicolae Botgros. „Tata mi-a dăruit vioara, Dumnezeu mi-a dăruit harul.”

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros

Nicolae Botgros este unul dintre cei mai cunoscuți dirijori de la noi din țară, originar din Republica Moldova.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Nicolae Botgros și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți detalii neștiute despre viața personală a artistului.

Cine este Nicolae Botgros

Citește și: „Viața mea e una din cele mai grele. Chiar dacă mă vedeți zâmbind pe scenă, la evenimente private, așa mi-i profesia.” Nicolae Botgros a vorbit despre tragedia care i-a marcat viața

Cine este Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „E greu, e foarte greu. Pe măsură ce vremea trece, greutățile sunt mai mari.”Nicolae Botgros, cuprins de singurătate după moartea soției. Dirijorul a vorbit despre relația cu mama fiicei sale

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Veci din fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească (azi Republica Moldova).

Acesta provine dintr-o familie de lăutari, tatăl său fiind cunoscutul lăutar Dumitru Botgros și cel care l-a orientat către această latură artistică.

Legenda vine din satul Badicu, de la părinții mei. Vine de la tatăl meu, mai bine spus. De la Dumnezeu am primit harul, de la tatăl meu am primit darul. Tata mi-a dăruit vioara, Dumnezeu mi-a dăruit harul. ”, a declarat Nicolae Botgros în cadrul emisiunii VIP magazin.

Copilăria lui Nicolae Botgros

Cine este Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

Cunoscutul dirijor provine dintr-o familie cu 8 copii, el fiind al treilea la părinți, fapt care a generat o situație financiară dificilă pe care dirijorul și familia sa au trebuit să o suporte. Astfel, chiar dacă Nicolae Botgros a fost încă de mic inițiat în tainele cântatului, asemenea celorlalți doi frați pe care acesta îi are, cântând la nunți împreună cu tatăl lor, familia numeroasă și banii puțini care îi câștigau au dus într-un punct în care întreaga sa familie de abia trăia

de la o săptămână la alta.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

„Vai de capul nostru. Trăiam foarte greu. Din sat, cel mai greu trăiam noi. Cântam, dar nu ajungea de la sâmbătă la sâmbătă. Banii nu ajungeau. Se trăia foarte greu.”, a mai spus artistul pentru sursa mai sus menționată.

Cariera profesională a lui Nicolae Botgros

Cine este Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

În acest caz, deși la vârsta de 7 ani s-a dus la Școala de muzică din Cahul, alături de fratele său Vasile, ulterior, cei doi băieți s-au întors în primăvară acasă, din lipsă de bani. Acest lucru nu i-a împiedicat totuși să își dezvolte pasiunea pentru cântat, iar mai târziu, Nicolae Botgros a ajuns să studieze la Soroca, la Școala de iluminare culturală, acolo unde a luat contact cu orchestra „Lăutarii”, în cadrul căreia, în anul 1978, datorită abilităților sale de violonist, Nicolae

Botgros a fost numit dirijor al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

De-a lungul carierei sale, marele violonist a înregistrat în cariera sa solo 2 albume, dar a avut și numeroase colaborări cu nume celebre ale muzicii populare, cum ar fi Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, dar și Ștefan Bănică Jr.

Nicolae Botgros, căsnicie de aproape 50 de ani cu Lidia Bejenaru

Cine este Nicolae Botgros
Nicolae Botgros alături de fiul său și regretata lui soție[Sursa foto: Facebook]

Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru au trăit o poveste de dragoste care a durat aproape 5 decenii. Din păcate, în anul 2021, interpreta de muzică populară s-a stins din viață, lăsând în urma sa un gol imens.

Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru s-au cunoscut în adolescență și la vârsta de doar 19 ani au devenit soț și soție, urmând ca un an mai târziu să vină pe lume primul și singurul lor copil, Cornel Botgros.

Despre soția sa, marele dirijor are numai cuvinte de laudă, fiind recunoscător pentru faptul că, pe întreg parcursul carierei, aceasta și-a sacrificat faima pentru a-l pune pe soțul său în evidență.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro

Noi două vedete în casă nu puteam să fim. Ori e una, ori e alta. Ea a înțeles că meseria mea este cea în care am tangență cu toată lumea. Toate lucrurile astea le-a înțeles puțin mai târziu, dar a înțeles. Ea avea cei 7 ani de acasă și știa cu siguranță unde mă duc eu și ce vreau să fac. 50 de ani, cât am trăit cu soția mea, n-am făcut-o de râs. Lucruri din astea nu am avut în casă. Certuri am mai avut, ca toată lumea, dar lucruri neserioase nu am avut .”, a spus Nicolae Botgros.

Astfel, decesul soției sale a reprezentat un moment extrem de dureros pentru artist, peste care nu a putut să treacă nici în ziua de astăzi.

A fost greu. Întâmplarea a avut loc pe 26 iulie și noi pe 5 octombrie trebuia să facem 50 de ani (nr. de căsnicie). Noi am fost tot timpul împreună. Tot timpul, începând de la Soroca, atunci când ne-am împrietenit, din `69 și până la data de 26 iulie, noi am fost tot timpul împreună. Până la cer am iubit-o. Totdeauna vorbesc cu dânsa și am vorbit mult. Stau la cimitir ore întregi. Vorbesc, discut. Am concert sau am ceva, totdeauna îi spun .”, a declarat dirijorul.

Nicolae Botgros are o fiică dintr-o relație extraconjugală

Cine este Nicolae Botgros
Nicolae Botgros și fiica sa, Nicoleta[Sursa foto: Facebook]

Deși a iubit-o foarte mult pe soția sa, cunoscutul dirijor i-a fost infidel interpretei de muzică populară și a avut o relație extraconjugală cu Anișoara Dabija, în urma căreia a apărut o fetiță, Nicoleta.

În cadrul emisiunii VIP magazin, Nicolae Botgros a povestit cum a primit regretata sa soție vestea că bărbatul iubit a adus pe lume un copil cu o altă femeie.

 „ De la început a reacționat greu, foarte greu. I-a fost foarte greu. A mai plâns, ca până la urmă să înțeleagă că, copilul nu are nicio vină pe lume și chiar a acceptat-o așa cum se acceptă un copil, ca și cum ar fi un copil al nostru .”, a mărturisit artistul.

În momentul de față, Nicolae Botgros păstrează o relație apropiată cu fiica sa, Nicoleta, dar și cu mama acesteia, susținându-le din punct de vedere financiar.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Cine este Helmut Duckadam. „Sper să nu creadă că am ceva cu el.” Duckadam, mesaj pentru „tricolor” înainte de România – Elveţia.

Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

Tavi Colen, despre relația cu Gabriela Cristea: “Asta e nouă”

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies