Cine este David Popovici. „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”

cine este david popovici
Cine este David Popovici. „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”

David Popovici este în prezent, campion mondial, la proba de 100 de metri și la 200 de metri stil liber. Însă știați cum a ajuns tânărul la această performanță?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact David Popovici, dar și cum a ajuns, în prezent, să aibă o carieră de succes, în domeniul sportiv, ca înotător. În plus, descoperiți și care a fost reacția acestuia, odată ce a obținut medalia de aur, în urmă cu doar câteva zile.

 

Cine este David Popovici

David Popovici, s-a născut pe data de 15 septembrie, în București. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 17 ani. Acesta este cunoscut datorită faptului că este un înotător român, de succes, fiind specializat în stilul liber.

David Popovici a reușit să devină campion mondial în acest an, 2022, la proba de 100 de metri și la 200 de metri stil liber.

Astfel, acesta a ajuns să fie cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 liber masculin, iar totodată și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. David Popovici deține recorduri mondiale și la secțiunea de juniori de la probele de 100 m și 200 m liber.

david popovici varsta

Citeste si: Cine este soția lui Flick. "Este un pas important pentru mine și soțul meu”

 

Debutul lui David Popovici în cariera sa

David Popovici a reușit să doboare de două ori recordul mondial de 100 m liber junior, în urmă cu doar un an, la Campionatele Europene de înot de junior, care au avut loc în Roma, Italia. Datorită acestei performanțe, David Popovici a devenit cel mai rapid om din lume (în 2021), depășindu-l chiar și pe Kliment Kolesnikov.

La data de 6 noiembrie, tot în anul 2021, după ce a câștigat finala la 200 de metri liber la Campionatul European de natație de la Kazan, David Popovici a devenit primul înotător român cu titlul de campion european în bazin scurt la seniori.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Nici în anul 2020  David Popovici  nu a fost lipsit de reușite.

Acesta s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind cel mai tânăr membru al echipei din România. A reușit ca la vârsta de doar 16 ani să obțină a patra poziție în finala olimpică de la Tokyo, având un timp de 1:44:68, la diferență de două sutimi de poziția a treia.

david popovici wikipedia

Citeste si: Armin Nicoară şi Claudia Puican se căsătoresc! “E oficial, a spus DA!”

Lucrurile au continuat să meargă într-o direcție mai mult decât bună, pentru înotătorul David Popovici, iar la data de 20 iunie 2022, în cadrul Campionatului Mondial de la Budapesta, acesta și-a depășit limitele, iar datorită muncii depuse, a reușit să devină primul înotător din România care a obținut medalia de aur într-o probă masculină la Campionate Mondiale, în cursa de 200 de metri liber. Succesul a continuat să persiste, iar la diferență de doar două zile, pe data de 22 iunie 2022,  David Popovici  a făcut și dublă la competiția de la Budapesta și la 100 de metri liber.

Astfel,  David Popovici  a egalat o performanță care nu a mai existat încă din anul 1973, atunci când americanul Jim Montgomery a câștigat probele de 100 și 200 metri.

david popovici a castigat medalia de aur

Citeste si: Connect-R a făcut declarații surprinzătoare despre traumele sale: “Am venit de la sub zero… 7 – 8 ani am luat mâncare de la cantina socială”

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

 

David Popovici, câștigătorul medaliei de aur la înot 2022

David Popovici, înotătorul român a câștigat, miercuri, medalia de aur și la proba de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, reușind să aibă un record de timp de 47 sec 58/100. Iar luni, acesta a câștigat medalia de aur și la proba de 200 de metri liber.

Acesta a fost mai mult decât entuziasmat, odată ce a realizat că a câștigat o medalie la care mulți înotători doar visează să ajungă. A mulțumit tuturor persoanelor care l-au urmărit în aceste două zile, foarte importante pentru el, arătându-și aprecierea față de toți, imediat după cursă. În plus, tânărul și-a arătat cele două medalii câștigate.

David este al doilea înotător din toate timpurile  care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad ”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe pagina de Facebook.

inotatorul david popovici

Citeste si: Stephan Pelger a făcut declaraţii noi despre momentul în care era să fie asasinat. „M-am trezit în portbagajul unei maşini, la 40 km de Cannes, într-un şanţ”



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

3 Prăjituri dietetice cu puține calorii. Sunt ușor de preparat

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cine este Delia Matache. „Ar fi trebuit să fiu profă, dar nu cred că aș fi avut nervi pentru așa ceva”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies