Cine are pofta de un desert racoritor? Prepara un tort diplomat cu fructe de primavara!

Cine are pofta de un desert racoritor? Prepara un tort diplomat cu fructe de primavara!
Cine are pofta de un desert racoritor? Prepara un tort diplomat cu fructe de primavara!

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit un tort delicios!

 

Costul estimativ pentru 10 persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri de zahar
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie
Pentru crema:
6 oua
400 ml lapte
150 g zahar
Un plic gelatina
400
ml frisca lichida
Fructe de primavara
Menta proaspata
Mod de preparare
Se face un pandispan dupa reteta clasica
Se taie blatul de pandispan si se pune la baza unei forme de tort.
Se adauga fructele intr-un mod estetic, apoi se toarna crema.
Crema
Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi, dupa ce s-au dublat in volum, se adauga laptele, se pune totul pe foc si se amesteca energic pana cand se ingroasa.
Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in cateva linguri de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se adauga frisca batuta bine, apoi, crema obtinuta se toarna peste fructe.
Se niveleaza frumos, se orneaza cu menta si cu fructe, apoi se da la rece cateva ore.

Costul estimativ pentru 10 persoane este de 40 de lei.

Ingrediente

Pentru blat:

4 oua 
4 linguri faina
4 linguri de zahar
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie

Pentru crema:
6 oua
400 ml lapte
150 g zahar
Un plic gelatina


400 ml frisca lichida
Fructe de primavara
Menta proaspata

Mod de preparare

Se face un pandispan dupa reteta clasica

Se taie blatul de pandispan si se pune la baza unei forme de tort.

Se adauga fructele intr-un mod estetic, apoi se toarna crema.

Crema

Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi, dupa ce s-au dublat in volum, se adauga laptele, se pune totul pe foc si se amesteca energic pana cand se ingroasa. 


Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in cateva linguri de apa rece, apoi se lasa sa se raceasca putin. 

Se adauga frisca batuta bine, apoi, crema obtinuta se toarna peste fructe. Se niveleaza frumos, se orneaza cu menta si cu fructe, apoi se da la rece cateva ore.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Stela Enache, despre povestea de iubire dintre ea și Florin Bogardo, care nu a mai putut fi înlocuită niciodată. “Știam că după el nu mai vine nimeni.”

Dacă le vedeai, fugeai! Vedete care arată mai bine acum decât în tinerețe FOTO

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Reacția lui Tudor Chirilă după ce a fost acuzat că l-a „interzis” pe Connect-R la un concert: ”Nu am nicio legătură cu acest conflict”

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Calendar ortodox pentru ziua de 8 februarie 2025: Este pomenit Sfântul care a fost vindecat de îngerul Domnului! Rugăciunea pe care o rostim când avem nevoie de ajutor și ghidare

Emanuel, ucis în bătaie la 22 de ani, din răzbunare. "Când am ajuns, era deja în comă. Nu au mai putut să...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies