Cinci lucruri iportante despre infectiile urinare pe care trebuie sa le stii


O infectie urinara inseamna o afectiune inflamatorie produsa de diferite microorganisme care se instaleaza la nivelul aparatului urinar, care se inmultesc si determina modificari in functionarea normala a cailor urinare si a rinichilor.

1. Durere, arsura, urinare frecventa
Durere la urinare, senzatia de arsura la urinare si urinarea frecventa (inclusiv noaptea) sunt cele mai frecvente simptome ale infectiei urinare. Sunt insotite uneori de pierderi de cantitati mici de urina, de incapacitatea de a retine urina in mod corespunzator - incontinenta urinara.

2. Culoarea si claritatea
Culoarea si claritatea urinii sunt modificate in infectii. Urina poate sa devina neclara, urat mirositoare (cu puroi) sau rosiatica (cu sange).

3. Senzatia ca vezica nu a fost golita
Senzatia ca vezica nu a fost golita complet, senzatia de urinare incompleta sau senzatia de presiune in rect si in partea de jos a bazinului sunt si ele un semn de infectie.

4. Secretiile vaginale
Sunt posibile in special daca infectia e la nivelul uretrei. Adesea sunt semnul unei infectii cu transmitere sexuala. E recomandat ca de fiecare data inainte si dupa sex sa mergeti la toaleta.

5. Oboseala, slabiciunea
Oboseala, slabiciunea generala sunt semne mai atipice ale infectiei. Febra nu e un semn caracteristic in infectia urinara, dar poate sa apara in special cand sunt afectati rinichii.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri