Chocolate lava, un desert spectaculos de simplu! Uite cum se face!

Chocolate lava, un desert spectaculos de simplu! Uite cum se face!
Chocolate lava, un desert spectaculos de simplu! Uite cum se face!

Puteti sa va descurcati perfect chiar daca n-ati facut altceva pana acum decat clatite ori omleta. Iata cum.

 

Pentru 8 portii aveti nevoie de 3 oua, 3 linguri de faina si 3 linguri de zahar.
Mai aveti nevoie de un pachet de unt (200 g) si de 400 de grame de ciocolata neagra.
Amestecati cu un tel ouale, faina si zaharul pana obtineti o compozitie omogena, fina, cremoasa.
Puneti la topit untul si ciocolata (impreuna) apoi amestecati-le cu compozitia obtinuta anterior. E important sa turnati cate putin, altfel riscati sa transformati ouale in omleta, ciocolata si untul fiind calde.
Pentru copt uteti folosi fie forme din ceramica ori portelan, fie forme de unica folosinta, din aluminiu. Oricum ar fi, e important sa le ungeti cu unt si sa presarati zahar peste ele, ca sa nu se lipeasca prajiturile de pereti.
Umpleti formele cu amestec pentru prajituri. Asezati-le intr-o tava si puneti-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius. Lasati-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul ca-s gata: suprafata prajiturilor crapa ca si pamantul in vreme de seceta.
Puteti sa adaugati siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o lingurita de inghetata.
Daca aveti fructe de padure proaspete puteti obtine combinatii fantastice.
Sursa: AdiHadean.ro

Pentru 8 portii aveti nevoie de 3 oua, 3 linguri de faina si 3 linguri de zahar.

Mai aveti nevoie de un pachet de unt (200 g) si de 400 de grame de ciocolata neagra.

Amestecati cu un tel ouale, faina si zaharul pana obtineti o compozitie omogena, fina, cremoasa.

Puneti la topit untul si ciocolata (impreuna) apoi amestecati-le cu compozitia obtinuta anterior.

E important sa turnati cate putin, altfel riscati sa transformati ouale in omleta, ciocolata si untul fiind calde.

Pentru copt uteti folosi fie forme din ceramica ori portelan, fie forme de unica folosinta, din aluminiu. Oricum ar fi, e important sa le ungeti cu unt si sa presarati zahar peste ele, ca sa nu se lipeasca prajiturile de pereti.

Umpleti formele cu amestec pentru prajituri. Asezati-le intr-o tava si puneti-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.
Lasati-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul ca-s gata: suprafata prajiturilor crapa ca si pamantul in vreme de seceta.

Puteti sa adaugati siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o lingurita de inghetata.

Daca aveti fructe de padure proaspete puteti obtine combinatii fantastice.

Sursa: AdiHadean.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mihai Gâdea, despre cum l-a schimbat venirea pe lumea a fiicei sale „Momentul în care Karina mi-a luat degetul în mânuța ei a fost ceva ce n-am să uit niciodată”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies