Se prepara repede si pot fi o cina potrivita. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara niste chiftelute de dovlecei delicioase.
Ingrediente pentru 12 chiftele
3-4 dovlecei mari
½ ceasca de ceapa verde tocata marunt
½ ceasca de marar tocat
1 lingurita de sare
½ ceasca de branza feta faramitata
1 ou
½ ceasca de faina
½ lingurita de bicarbonat de sodiu
¼ lingurita de nucsoara
Mod de preparare
Da dovlecelul pe razatoare. Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de patru cesti de dovlecel ras. Pune-l intr-un bol si presara deasupra o lingurita de sare. Amesteca si lasa dovlecei sa stea 15 minute asa, ca sa-si lase apa. La final, stoarce-i bine ca sa scoti excesul de lichid din ei si pune-i intr-un alt bol. E important ca dovleceii sa fie foarte bine scursi.
Preincalzeste cuptorul la 176 de grade.
Adauga peste dovlecei ceapa si mararul tocate, branza feta maruntita, nucsoara, ¼ lingurita de sare, un praf de piper si oul.
Intr-un alt bol, amesteca faina si bicarbonatul de sodiu; adauga, trepat, faina dovlecei. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune una-doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca. Cand uleiul este incins, pune cate o lingura din compozitie in ulei. Lasa chiftelele sa se prajeasca cate trei minute pe fiecare parte (la foc mediu), iar apoi scoate-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce le-ai prajit pe toate, baga-le la cuptor 10 minute.
Sursa: culinar.ro