Chef Orlando Zaharia mărturisește de la cine a preluat iubirea pentru gastronomie. Ce înseamnă mâncărurile mamei sale pentru el. “Ceea ce gătește mama pot să spun că este ceva sfânt.”
Diana Puiu13 martie 2025Actualizat: 13 martie 2025, 16:32
Chef Orlando Zaharia mărturisește de la cine a preluat iubirea pentru gastronomie. Ce înseamnă mâncărurile mamei sale pentru el. “Ceea ce gătește mama pot să spun că este ceva sfânt.”
Vedeta descrie gusturile mamei sale din farfurie. Bucătarul are o tradiție legată de mâncarea mamei lui.
Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, apreciați în restaurantele sale, dar și pe micile ecrane. Rețelele de socializare se împart în adevărate reviste culinare, iar chef Orlando Zaharia reușește de fiecare dată să aducă mai aproape gustul autentic, gustul copilăriei, dar și gusturi mai puțin obișnuite în farfuriile pe care le pregătește și reușește de fiecare dată, pas cu pas, să împărtășească trucuri și secrete din farfurie.
Chef Orlando Zaharia vorbește despre preparatele mamei sale
Dacă vorbește despre mâncare, dar, totodată, dacă se gândește la mama lui, se pare că iubirea pentru gastronomie a fost luată de la aceasta, despre care spune că nu există un alt gust ca mâncarea pe care ea
o prepară. Bucătarul are o tradiție pentru a merge de fiecare dată duminica să mănânce la ea și spune despre toate felurile de mâncare pe care le pregătește că sunt o adevărată binecuvântare. “Când aud mâncare de la mama, e ceva ce nu doar pe mine mă impactează. Prieteni, cunoscuți, fini, nepoți, dacă spun că asta este de la mama sau cum zice nevasta mea, că e de la soacră, poți să pui orice pe masă, e nebunie.
Mama mea gătește dumnezeiește și nu o spun doar să sune frumos. Nu, mama gătește dumnezeiește. Probabil gustul pe care îl dau mâncării se datorează și mamei mele care este pentru mine o zeitate a gustului. Vreau să spun cu toată sinceritatea că duminica la mine este ziua în care mă duc la biserică, iar împreună cu familia mă duc să mănânc la mama. Poate să fie orice. Sunt zilele pe care le mai scap, dar asta este ceea ce îmi doresc, de sărbători, dacă Mădălina, soția mea, are vreo poftă. Ce ciorbă face mama, cu te miri ce, cu zeamă de varză, cu borș făcut de ea. Nu există. Iar lucrul acela matern pe care nu ai cum să-l simți decât din partea mamei. Este o stare de bine, pur și simplu binecuvântarea gustului. Ceea ce gătește mama pot să spun că este ceva sfânt.”, a povestit chef Orlando Zaharia.