Cercetătorii testează vaccinul contra tuberculozei pentru coronavirus


Cercetători din Australia testează vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, pentru coronavirus. Va fi testat pe 4000 d persoane.


In articol:

Cercetătorii din Australia vor începe testele vaccinului BCG, pentru tuberculoză, pe un eșantion de 4000 de persoane, toate din domeniul medical. Acest vaccin stimulează imunitatea, care constituie bariera dintre corpul uman și virusuri sau bacterii de diverse tipuri. Astfel de studii nu se desfășoară exlusiv în australia, ci și în Germania, Marea Britanie sau Țările de Jos.

Citeste si: Puțină pozitivitate, nu strică niciodată! Un bunic de 87 de ani a reușit să se vindece de coronavirus

Astfel, potrivit Mediafax, acest vaccin va fi testat pentru PREVENIREA coronavirusului COViD-19, nu pentru tratarea acestuia. Vaccinul BCG este folosit de zeci de ani, pentru a preveni tuberculoza și, se pare, că cercetătorii vor să vadă efectele acestuia și pentru prevenirea coronavirusului. Cercetătorii de la Murdoch Children Research Institute din Melbourne, Australia, au explicat că vor să determine, cu ajutorul a 4000 de persoane din domeniul sănătății, dacă vaccinul împotriva tuberculozei poate reduce simptomele coronavirusului COVID-19.

cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus
cercetători, vaccin contra tuberculozei, vaccinul BCG, vaccin bcg coronavirus, coronavirus

De ce cred cercetătorii că vaccinul împotriva tuberculozei poate ajuta în lupta împotriva coronavirusului

Citeste si: Material exclusiv Știrile Kanal D: Cum procedează medicii de pe ambulanță în cazul unui pacient suspect de infecție cu Covid-19

„Deși inițial a fost dezvoltat împotriva tuberculozei, este administrat la peste 130 de milioane de bebeluși anual în acest scop, vaccinul BCG, de asemenea, stimulează imunitatea înnăscută sau nespecifică, prima linie de apărare a organismului uman, antrenându-l pentru a răspunde la germeni cu o intensitate mai mare. Sperăm să vedem o reducere a prevalenței și gravității simptomelor COVID-19 la lucrătorii din domeniul sănătății, care primesc vaccinarea cu BCG,” au explicat cercetătorii.

Mai mult decât atât, Nigel Curtis, cercetătorul principal, a explicat că subiecții vor fi înscriși printr-un proces simplu, cu aprobarea autorităților competente. Totodată, astfel de studii se realizează și în alte țări, de pe teritoriul European.

„Acest studiu va permite testarea într-un mod corespunzător a eficacitățiivaccinului împotriva simptomelor COVID-19 și poate ajuta la salvarea vieților lucrătorilor noștri din domeniul medical,” a explicat directorul Institutului Murdoch, Kathryn North.

Citeste si: Ce facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. Sfaturile medicului Mihai Craiu


Citește și:

Puțină pozitivitate, nu strică niciodată! Un bunic de 87 de ani a reușit să se vindece de coronavirus

Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Boris Johnson este infectat cu COVID-19. Anunțul făcut de premierul Marii Britanii

Ce facem ca să nu aducem coronavirusul în casă. Sfaturile medicului Mihai Craiu

Doctorul Adrian Streinu Cercel anunță: „Toți suntem în aceeași mare problemă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Lidia Buble, adevărul despre relația cu Răzvan Simion: „Ne înțelegem foarte bine”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri