Cele mai nocive combinatii de alimente


Cele mai nocive combinatii de alimente

Anumite alimente se combina de minune, iar aici nu ne referim numai la gust, ci si la efectul pe care il au asupra organismului.

Ceai cu lapte

Ceaiul negru este bogat in antioxidanti, care reduc inflamatia asociata cu diverse boli cronice. Adaugand chiar si o cantitate mica de lapte in ceasca cu ceai anulati toate aceste beneficii. Proteinele din lapte "se lipesc" de antioxidantii din ceai si previn absorbtia acestora.

Paine alba cu gem


Carbohidratii simpli fac ca nivelul zaharului din sange sa creasca in mod alarmant. Asocierea a doua tipuri de astfel de carbohidrati reprezinta o reteta pentru dezastru. Pe termen lung, cresterea si scaderea brusca a nivelului zaharului in sange afecteaza pancreasul si conduce la rezista la insulina si diabet.

Linte si vin rosu

Vinurile rosii contin compusi numiti tanine. Cand tainele se amesteca cu vegetale bogate in fier precum lintea sau soia, absorbtia este impiedicata. Cu aceasta problema se confrunta in special vegetarienii si veganii, carora le este mai greu sa obtina can5titatea de fier necesara din plante.

Sursa: jurnalul.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Laura Cosoi încă se mai întâlnește cu Smiley: "Nu e nimic ieșit din comun"

George Hora și șoția lui vor deveni părinți pentru prima oară: ”4 ani și o minune”

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Maria Andria a fost cerută de soție: „Nu știu ce să fac”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri