Cele mai grele teste de logica din lume: Patru puzzle-uri care te pun la incercare!


Creatorul unui site de jocuri de logica a facut lista celor mai dificile astfel de teste pe care le-a intalnit pana acum, avertizand ca toate ii vor testa "pana la limita absoluta" pe cei care incearca sa le rezolve si ii vor tine ocupati "ore, daca nu zile intregi".

 

Sudoku este considerat cel mai jucat si mai analizat puzzle din lume. In 2012, matematicianul finlandez Arto Inkala a sustinut ca a reusit sa creeze "cel mai greu Sudoku din lume", scrie MEDIAFAX.
In contextul in care jocurile Sudoku sunt clasificate de la una la cinci stele, proportional cu gradul de dificultate, acesta "ar primi 11", potrivit cotidianului britanic The Telegraph.
Mai multe informatii despre puzzle-urile create de Inkala se gasesc chiar pe site-ul matematicianului.
Cel mai greu Killer Sudoku din lume
Killer Sudoku este foarte asemanar cu un Sudoku simplu, doar ca indiciile apar sub forma unor grupari de celule, insotite de suma numerelor din celulele respective. Acesta este cel mai greu joc Killer Sudoku dintre cele publicate si rezolvate pe site-ul Calcudoku.org.
Cea mai grea problema Bongard
Acest tip de puzzle a aparut pentru prima data intr-o carte scrisa de savantul rus Mikail Moiseevici Bongard in 1967. A devenit mai cunoscut dupa ce profesorul american de stiinte cognitive Douglas Hofstadter le-a mentionat intr-o carte a sa. Pentru a rezolva puzzle-ul acesta, trebuie sa gasesti o regula la care sa se conformeze cele sase tipare din partea stanga si care sa nu se aplice la cele din partea dreapta.
Cel mai greu puzzle Calcudoku
Inventat de profesorul japonez de matematica Tetsuya Miyamoto, puzzle-ul Calcudoku seamana cu cel Killer Sudoku, cu urmatoarele exceptii: (1) orice operatie poate fi folosita pentru a obtine rezultatul unei "custi" (deci nu numai adunarea); (2) puzzle-ul poate avea orice dimensiune de patrat; (3) nu se aplica regula tipica Sudoku potrivit careia numerele de la 1 la 9 trebuie sa apara in fiecare set 3x3 de celule.
Cel mai greu puzzle Kakuro din lume
Puzzle-urile Kakuro combina elemente de Sudoku, logica, rebus si matematica de baza. Scopul este de a completa toate patratelele goale folosind numere de la 1 la 9 astfel incat suma de pe fiecare bloc orizontal sa egaleze numarul indicat in stanga, iar suma de pe fiecare bloc vertical sa egaleze numarul indicat in capatul de sus. Fiecare numar poate fi folosit in acelasi bloc o singura data.

Sudoku este considerat cel mai jucat si mai analizat puzzle din lume. In 2012, matematicianul finlandez Arto Inkala a sustinut ca a reusit sa creeze "cel mai greu Sudoku din lume", scrie MEDIAFAX.

In contextul in care jocurile Sudoku sunt clasificate de la una la cinci stele, proportional cu gradul de dificultate, acesta "ar primi 11", potrivit cotidianului britanic The Telegraph. Mai multe informatii despre puzzle-urile create de Inkala se gasesc chiar pe site-ul matematicianului.

Cel mai greu Killer Sudoku din lumeKiller Sudoku este foarte asemanar cu un Sudoku simplu, doar ca indiciile apar sub forma unor grupari de celule, insotite de suma numerelor din celulele respective. Acesta este cel mai greu joc Killer Sudoku dintre cele publicate si rezolvate pe site-ul Calcudoku.org.

Cea mai grea problema BongardAcest tip de puzzle a aparut pentru prima data intr-o carte scrisa de savantul rus Mikail Moiseevici Bongard in 1967. A devenit mai cunoscut dupa ce profesorul american de stiinte cognitive Douglas Hofstadter le-a mentionat intr-o carte a sa. Pentru a rezolva puzzle-ul acesta, trebuie sa gasesti o regula la care sa se conformeze cele sase tipare din partea stanga si care sa nu se aplice la cele din partea dreapta.

Cel mai greu puzzle CalcudokuInventat de profesorul japonez de matematica Tetsuya Miyamoto, puzzle-ul Calcudoku seamana cu cel Killer Sudoku, cu urmatoarele exceptii: (1) orice operatie poate fi folosita pentru a obtine rezultatul unei "custi" (deci nu numai adunarea); (2) puzzle-ul poate avea orice dimensiune de patrat; (3) nu se aplica regula tipica Sudoku potrivit careia numerele de la 1 la 9 trebuie sa apara in fiecare set 3x3 de celule.

Cel mai greu puzzle Kakuro din lumePuzzle-urile Kakuro combina elemente de Sudoku, logica, rebus si matematica de baza. Scopul este de a completa toate patratelele goale folosind numere de la 1 la 9 astfel incat suma de pe fiecare bloc orizontal sa egaleze numarul indicat in stanga, iar suma de pe fiecare bloc vertical sa egaleze numarul indicat in capatul de sus. Fiecare numar poate fi folosit in acelasi bloc o singura data.

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

DESCOPERĂ: Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

DESCOPERĂ: Casa de modă YVES SAINT LAURENT. Povestea designerului care a revoluționat istoria modei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri