Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice


Cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice

Istoria omenirii este un domeniu care fascinează persoanele de toate vârstele, fie că sunt elevi care învață la școală despre oameni și locuri din vechime sau sunt adulți pasionați, care și-au făcut un adevărat hobby din călătoriile către destinații cu povești și legende din vremuri demult apuse.


In articol:

Dintre toate perioadele istorice, antichitatea este cea mai fascinantă, iar milioane de turiști vizitează anual cele mai frumoase obiective turistice cu vestigii antice. Iată care sunt cele mai cunoscute locuri unde puteți să călătoriți în timp, până acum cinci mii de ani:

Egipt

Un tărâm mitic, plin de farmec și mister, Egiptul este locul unde găsiți unele dintre cele mai interesante vestigii antice: vizitați platoul Giza, unde se află cele trei piramide: Piramida lui Keops, Piramida lui Kefren, Piramida lui Mykerinos, alături de misteriosul Sfinx. Veți fi uimiți de tehnicile de construcție prin care egiptenii au reușit să ridice monumente grandioase, cum sunt aceste piramide, temple și obeliscuri.

Puteți să mergeți în apropierea Nilului, la fabulosul Luxor, în Valea Regilor, unde  vreme de 500 de ani au fost construite morminte fastuoase pentru faraoni și nobili. 

Alegeți un sejur complet în Egipt, ca să combinați excursiile la monumente cu obiective turistice Hurghada, croaziere pe Nil și zile de plajă la Marea Roșie. Majoritatea ofertelor turistice cuprind și un tur al orașului Cairo, unde puteți să vizitați Muzeul Egiptean, cu cele peste o sută de mii de obiecte antice: sarcofage, papirusuri, statuete, bijuterii și colecții de monede. 

Grecia

Antichitatea greacă ne fascinează pe toți cu legendele și miturile ei universale. Găsiți aici monumente și muzee impresionante, grupate în zeci de obiective turistice cu vestigii antice.

Atena este orașul pe care trebui să-l vizitați neapărat dacă vreți să cunoașteți comorile antice grecești. Începeți cu Acropole, adică "orașul de sus", unde găsiți Parthenonul, Templul Atenei și Erehteionul. Urmează Templul lui Zeus din Olimp, Templul lui Poseidon, Teatrul lui Dionysos, Agora.

Toate acestea se află în capitala elenă, adevărat muzeu în aer liber, locul preferat al pasionaților de istorie antică.

Mergeți și la Delphi, unde se află Templul lui Apollo, cu legendarul oracol și unul dintre cele mai mari teatre antice.

Italia

Antichitatea romană este subiectul multor opere de artă, așa că o excursie la Roma este pe lista oricărui amator de obiective turistice cu vestigii antice.

Găsiți aici Colosseumul, una dintre marile realizări ale arhitecturii și ingineriei romane.

O altă destinație celebră este orașul Pompei, îngropat sub cenușă în urma erupției Vezuviului, acum mai bine de o mie de ani. Situl a fost complex excavat, așa că vă puteți plimba pe străzile antice, visând la gloria vremurilor de demult.

Turcia

Templul lui Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice se află pe pe malul Mării Egee, la Efes. Din păcate nu a rezistat trecerii timpului, dar puteți să vizitați Efesul zilelor noastre, situat pe coasta ioniană a Turciei, unde să admirați ruine de temple, fântâni, biblioteci, străzi precum și un faimos amfiteatru, toate foarte bine conservate. 

Tot pe teritoriul turcesc au fost descoperite ruinele cetății Troia, vestită prin scrierile lui Homer. Dacă ajungeți la Canakkale, puteți să vedeți chiar și o replică a Calului Troian realizată, cum altfel, din lemn.

Includeți în itinerariile voastre de vacanță obiective turistice cu vestigii antice pentru că turismul este, mai întâi de toate, un act de cultură, un mod agreabil să ne lărgim orizontul de cunoaștere și să aflăm tainele lumii în care trăim.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-fqlpj 


Abonează-te pe

Citește și:

Jador nu este prezent la Consiliul de Urgență de la Survivor România! Ce se întâmplă cu artistul?

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Alexandra Stan de la Survivor România, viitoare mămică: "Da, îmi doresc"

Claudia Neghină va deveni mămică în doar o săptămână!

Pandişpan cu vişine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum se alege corect fondul de ten?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri