Cele mai ciudate mancaruri din lume! Sunt de-a dreptul uimitoare!

Cele mai ciudate mancaruri din lume! Sunt de-a dreptul uimitoare!
Cele mai ciudate mancaruri din lume! Sunt de-a dreptul uimitoare!

Un top al celor mai ciudate mancaruri a fost realizat de sectiunea de calatorii a publicatiei britanice The Daily Telegraph, informeaza Agerpres.

Cel mai periculos- Pestele fugu, o delicatesa japoneza extrem de veche, poate fi letal daca este pregatit in mod incorect, deoarece contine cantitati mortale de otrava. Desi statisticile variaza, rata medie de mortalitate ca urmare a consumului de fugu este 6,8%, in cele mai multe cazuri victimele fiind pescari amatori care au mancat din propria captura de peste.


Cel mai scump- Cristiano Savini, un cautator de trufe din Toscana (nordul Italiei), a facut cea mai mare descoperire a sa in ianuarie 2007, cand a gasit o trufa alba imensa, cu
o greutate de circa 1,4 kilograme. Cristiano si tatal sau au descoperit trufa cu ajutorul cainelui lor Rocco si au vandut-o la scurt timp dupa aceea, la o licitatie intr-un cazino din Macao, pentru impresionanta suma de 330.000 de dolari. Regiunea italiana Piemont este locul in care se spune ca pot fi gasite cele mai bune trufe din lume.

Cel mai ieftin- Este vorba de carnea de sobolan vanduta pe post de gustare pentru cina.

Sobolanii distrug culturile din Vietnamul rural, asa ca agricultorii ii prind, ii invelesc in frunze de banana si ii vand. In Thailanda, sobolanii si liliecii sunt prajiti si serviti pe frigaruie

Cel mai "obraznic"- Sushi-ul este renumit pentru prezentarea sa colorata si artistica, insa unele restaurante din Japonia duc aceasta forma de arta la un nou nivel. Nyataimori este sushi servit pe corpul unei femei goale.

Restaurantele care servesc Nyataimori (sau echivalentul masculin, Nantaimori) sunt rare, iar pretul este pe masura.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cel mai "dragut"- Chiar daca porcii de Guineea pot parea draguti intr-o sala de clasa, in farfurie privelistea e mai putin adorabila. Familiile peruane cresc porcii de Guineea deoarece, in zona Anzilor, acestia sunt considerati o sursa buna de proteine.

Cuy — asa cum sunt denumiti de catre localnici — sunt prajiti si serviti intregi, fara a li se inlatura capul si membrele. Gustul este similar cu cel al carnii de iepure, insa nu au prea multa carne, iar pielea poate avea o textura cauciucata

Cel mai "viermuitor"- Pecorino Sardo este o specialitate din Sardinia care vine cu un avertisment de sanatate.

Desi cele mai multe alimente cu viermi ajung in cosul de gunoi, descompunerea acestei "branze putrede" este incurajata. Pecorino Sardo este o branza lasata afara, pentru ca musca (piophila casei) sa poata depuna in ea oua care ulterior se transforma in larve. Acestea se hranesc cu branza, o fermenteaza si ii confera un miros intepator. Desi oficial interzisa in UE, branza este servita atunci cand larvele sunt inca in viata.

Cel mai controversat- Mirosul fructului durian este atat de dezagreabil, incat acesta a fost interzis in taxiuri, in masinile inchiriate si in mijloacele de transport public de-a lungul Asiei de sud-est, desi se spune ca fructul este foarte bun la gust. A manca durian este ca si cum ai manca zmeura in toaleta, a explicat romancierul Anthony Burgess.

Citește și: Gagea, replici dure la adresa Alexandrei: „Eu ca ea o să am 100”. Fostul concurent de la „Casa iubirii” a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre relația lui cu bruneta- kanald.ro

Citește și: Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit- stirilekanald.ro

Cel

mai dezgustator- Chiar daca este vorba despre o categorie foarte subiectiva, va fi greu de gasit ceva mai putin apetisant decat "Smalahove", o mancare traditionala de Craciun din Norvegia. Pentru realizarea ei, se fierbe capul de miel timp de aproximativ trei ore. Eticheta dicteaza ca urechile si ochii sa fie mancate primele, cand inca sunt calde, urmand ca restul capului sa fie consumat de la frunte spre spate. Limba si muschii oculari sunt considerati delicatese.


Sursa: www.dcnews.ro








Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Dorobanțu, în conflict cu Criss! Ce a rămas neîncheiat între concurent și Teodora? "Eu nu pot să iau legătura cu ea!"

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie

Unde și când va fi înmormântat Teoharie Coca-Cosma? Jurnalistul a trecut în neființă

Astă seară, de la ora 20:00, în noul episod din serialul ”Aziz”, Tensiuni uriașe în familia Payidar

Cât câștigă Simay Barlas, care joacă rolul principal Efnan în serialul Aziz! Iată ce sumă fabuloasă a primit celebra actriță pentru un episod

"Persoana care a răpit-o...." Mama Luizei Melencu aruncă bomba


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies