Conform studiilor de specialitate, lipsa vitaminei B12 poate sa produca anemie, oboseala cronica sau chiar depresie.
Iata un top al alimentelor bogate in B12:
1. Laptisorul de matca pur. In stare pura si cruda, laptisorul de matca este un adevarat depozit de substante benefice, necesare organismului nostru. Contine intreg grupul de vitamine B si are avantajul de a ajuta organismul si sa asimileze mai usor ceea ce primeste. Completand carenta de vitamina B12 cu ajutorul laptisorului de matca pur, se obtine si o stare generala buna, atat fizica, cat si psihica.
2. Sardinele. Consumand doar 100 g de sardine, se depaseste cu 338% necesarul zilnic de vitamina B12. Sardinele sunt si o excelenta sursa de seleniu, fosfor, vitamina D, proteine si Omega 3.
3. Somonul. Cu 100 g ton pe zi, se depaseste cu 236% necesarul zilnic de vitamina B12. Somonul este si o bogata sursa de minerale. Contine seleniu, fosfor, iod, vitamina B3, B6, D.
4. Codul. O alta sursa foarte buna de vitamina B12 este codul. La fel ca si sardinele sau somonul, codul contine si el cantitati apreciabile de B12. Prin consumarea a 100 g de cod se obtine 110% din necesarul zilnic de vitamina B12, insa se asimileaza si iod, seleniu, fosfor si Omega 3.
Sursa: Daciccool.ro
Iata un top al alimentelor bogate in B12:
1.
Laptisorul de matca pur. In stare pura si cruda, laptisorul de matca este un adevarat depozit de substante benefice, necesare organismului nostru. Contine intreg grupul de vitamine B si are avantajul de a ajuta organismul si sa asimileze mai usor ceea ce primeste. Completand carenta de vitamina B12 cu ajutorul laptisorului de matca pur, se obtine si o stare generala buna, atat fizica, cat si psihica.
2. Sardinele.
Consumand doar 100 g de sardine, se depaseste cu 338% necesarul zilnic de vitamina B12. Sardinele sunt si o excelenta sursa de seleniu, fosfor, vitamina D, proteine si Omega 3.
3. Somonul. Cu 100 g ton pe zi, se depaseste cu 236% necesarul zilnic de vitamina B12. Somonul este si o bogata sursa de minerale. Contine seleniu, fosfor, iod, vitamina B3, B6, D.
4. Codul. O alta sursa foarte buna de vitamina B12 este codul.
La fel ca si sardinele sau somonul, codul contine si el cantitati apreciabile de B12. Prin consumarea a 100 g de cod se obtine 110% din necesarul zilnic de vitamina B12, insa se asimileaza si iod, seleniu, fosfor si Omega 3.
Sursa:
Daciccool.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro