Cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar! Nu te gandeai la ele!


Zaharul este un ingredient foarte utilizat de catre majoritatea dintre noi, dar cati dintre noi suntem cu adevarat constienti de efectele pe care aceasta substanta le are asupra organismului nostru?

 

Poate avea efecte nocive asupra metabolismului si poate cauza tot felul de afectiuni si nu numai. Mai mult ca sigur nu vei intalni aceste motive pe spatele unei pungi de zahar de la magazin si nici doctorul tau nu o sa-si dea silinta sa te atentioneze inca de la o varsta frageda cu privire la pericolele care te pandesc in urma consumului de zahar.
Acestea sunt cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!
1. Zaharul poate suprima activitatea sistemului imunitar;
2. Zaharul poate deranja echilibrul mineralelor din organism;
3. Zaharul poate provoca hiperactivitate, anxietate, dificultati de concentrare si iritabilitate in cazul celor mici;
4. Zaharul poate produce o crestere semnificativa a trigliceridelor;
5. Zaharul contribuie la scaderea apararii naturale a organismului impotriva infectiilor bacteriene;
6. Zaharul cauzeaza o pierdere a elasticitatii si a mobilitatii, pierdere proportionala cu cantitatea consumata;
7. Zaharul scade nivelul lipoproteinelor cu densitate mare;
8. Zaharul poate produce deficiente de crom;
9. Zaharul reprezinta un risc pentru aparitia cancerului ovarian;
10. Zaharul poate creste rapid nivelul de glucoza;
11. Zaharul poate produce deficiente de cupru;
12. Zaharul interfereaza cu absorbtia de calciu si de magneziu;
13. Zaharul poate creste vulnerabilitatea ochilor in fata degenerescentei maculare;
14. Zaharul creste rapid nivelul de neurotransmitatori: dopamina, serotonina si noradrenalina;
15. Zaharul poate provoca hipoglicemie;
16. Zaharul promoveaza aciditatea la nivelul tractului digestiv;
17. Zaharul poate produce o crestere rapida a nivelului de adrenalina in cazul celor mici;
18. Absorbtia anormala a zaharului este frecvent intalnita in cazul celor care sufera de sintromul de colon sau de intestin iritabil;
19. Zaharul poate promova imbatranirea prematura a organismului;
20. Zaharul poate promova aparitia cariilor dentare;
21. Zaharul poate contribui la aparitia obezitatii;
22. Aportul ridicat de zahar creste riscul aparitiei bolii Crohn si a colitei ulcerative;
23. Zaharul poate provoca modificari frecvent intalnite in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastric sau duodenal;
24. Zaharul poate contribui la aparitia artritei;
25. Zaharul poate contribui la aparitia astmului;
26. Zaharul contribuie intr-o masura extrem de mare la dezvoltarea necontrolata a infectiei fungice Candida albicans;
27. Zaharul contribuie la aparitia calculilor biliari;
28. Zaharul contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare;
29. Zaharul poate contribui la aparitia hemoroizilor;
30. Zaharul poate contribui la aparitia varicelor;
31. Zaharul poate creste raspunsul glucozei si insulinei in cazul utilizatorilor de contraceptive orale;
32. Zaharul poate contribui la aparitia bolilor parodontale;
33. Zaharul poate contribui la aparitia osteoporozei;
34. Zaharul contribuie la cresterea aciditatii salivei;
35. Zaharul poate provoca o scadere a sensibiltatii organismului a insulina;
36. Zaharul poate reduce cantitatea de vitamina E din sange;
37. Zaharul poate cauza o reducere a cantitatii de hormon de crestere;
38. Zaharul poate contribui la cresterea colesterolului rau;
39. Zaharul poate contribui la cresterea presiunii arteriale sistolice;
40. Zaharul poate interfera cu absorbtia proteinelor;
Citeste continuarea pe e-dimineata.ro

Poate avea efecte nocive asupra metabolismului si poate cauza tot felul de afectiuni si nu numai. Mai mult ca sigur nu vei intalni aceste motive pe spatele unei pungi de zahar de la magazin si nici doctorul tau nu o sa-si dea silinta sa te atentioneze inca de la o varsta frageda cu privire la pericolele care te pandesc in urma consumului de zahar.

Acestea sunt cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!

1. Zaharul poate suprima activitatea sistemului imunitar;

2. Zaharul poate deranja echilibrul mineralelor din organism;

3. Zaharul poate provoca hiperactivitate, anxietate, dificultati de concentrare si iritabilitate in cazul celor mici;

4. Zaharul poate produce o crestere semnificativa a trigliceridelor;

5. Zaharul contribuie la scaderea apararii naturale a organismului impotriva infectiilor bacteriene;

6. Zaharul cauzeaza o pierdere a elasticitatii si a mobilitatii, pierdere proportionala cu cantitatea consumata;

7. Zaharul scade nivelul lipoproteinelor cu densitate mare;

8. Zaharul poate produce deficiente de crom;

9. Zaharul reprezinta un risc pentru aparitia cancerului ovarian;

10. Zaharul poate creste rapid nivelul de glucoza;

11. Zaharul poate produce deficiente de cupru;

12. Zaharul interfereaza cu absorbtia de calciu si de magneziu;

13. Zaharul poate creste vulnerabilitatea ochilor in fata degenerescentei maculare;

14. Zaharul creste rapid nivelul de neurotransmitatori: dopamina, serotonina si noradrenalina;

15. Zaharul poate provoca hipoglicemie;

16. Zaharul promoveaza aciditatea la nivelul tractului digestiv;

17. Zaharul poate produce o crestere rapida a nivelului de adrenalina in cazul celor mici;

18. Absorbtia anormala a zaharului este frecvent intalnita in cazul celor care sufera de sintromul de colon sau de intestin iritabil;

19. Zaharul poate promova imbatranirea prematura a organismului;

20. Zaharul poate promova aparitia cariilor dentare;

21. Zaharul poate contribui la aparitia obezitatii;

22. Aportul ridicat de zahar creste riscul aparitiei bolii Crohn si a colitei ulcerative;

23. Zaharul poate provoca modificari frecvent intalnite in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastric sau duodenal;

24. Zaharul poate contribui la aparitia artritei;

25. Zaharul poate contribui la aparitia astmului;

26. Zaharul contribuie intr-o masura extrem de mare la dezvoltarea necontrolata a infectiei fungice Candida albicans;

27. Zaharul contribuie la aparitia calculilor biliari;

28. Zaharul contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare;

29. Zaharul poate contribui la aparitia hemoroizilor;

30. Zaharul poate contribui la aparitia varicelor;

31. Zaharul poate creste raspunsul glucozei si insulinei in cazul utilizatorilor de contraceptive orale;

32. Zaharul poate contribui la aparitia bolilor parodontale;

33. Zaharul poate contribui la aparitia osteoporozei;

34. Zaharul contribuie la cresterea aciditatii salivei;

35. Zaharul poate provoca o scadere a sensibiltatii organismului a insulina;

36. Zaharul poate reduce cantitatea de vitamina E din sange;

37. Zaharul poate cauza o reducere a cantitatii de hormon de crestere;

38. Zaharul poate contribui la cresterea colesterolului rau;

39. Zaharul poate contribui la cresterea presiunii arteriale sistolice;

40. Zaharul poate interfera cu absorbtia proteinelor;

Citeste continuarea pe e-dimineata.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Bianca Comănici și-a făcut debutul pe micile ecrane! Dezvăluiri EXCLUSIVE despre prima sa emisiune! „Este foarte diferită senzația”

Cum să faci acasă măști naturale pentru orice tip de păr

Cum se face spuma de zmeură, desertul ideal pentru week-end

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscopul zilnic luni, 7 decembrie 2020! Află ce zodie a început să stagneze profesional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri