Cele 21 de reguli care iti vor schimba viata, spuse de un calugar japonez


Calugarul japonez Miyamoto Mushashi a scris 21 de reguli inainte sa moara.

Acceptă realitatea

Acceptarea este cea mai puternică atitudine prin care poţi elimina negativismul. Prin intermediul repetiţiei îţi poţi antrena mintea să tolereze, să devină puternică.

Din ce izvorăşte puterea? Din lipsa luptei cu sinele şi din acceptarea energiei pozitive, care îţi va cuprinde curând corpul.

Nu deveni obsedat de plăcere

Mai este numită şi dorinţa de a „avea iarbă verde mereu”. Fiind oameni, suntem în permanenţă nemulţumiţi de ceva şi am prefera ca lucrurile pe care ni le dorim, să se întâmple imediat.
Cheia constă în educarea creierului de a se bucura de fiecare pas pe care îl faci, spre atingerea scopului final.

Nu depinde de emoţii şi de ghidarea lor

Sentimentele vin şi trec, uneori emoţiile sunt asemeni norilor de pe cer. Acum se scutură şi ne umplu de ploaie, apoi dispar şi iese soarele. Astfel, nu lua decizii sub presiune emotivă.
Gândeşte-te mai puţin la tine şi mai mult la lumea înconjurătoare

Fericirea izvorăşte din dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi. Încearcă să fii puţin mai umil şi să îi ajuţi şi pe cei la nevoie. Ocroteşte mediul şi lasă ceva în urma ta.
Nu deveni sclavul dorinţei!

De ce? Pentru că vei ajunge să cazi într-o capcană. Nu vei fi niciodată mulţumit cu tine, cu ce ai sau cu ceea ce fac oamenii din jur. Calmitatea este cheia păcii interioare.

Nu regreta trecutul

Regretul este nefolositor şi dăunător firii umane. Înţelege că ai făcut o greşeală, pentru a învăţa. Acum poţi merge mai departe.

Citeste continuarea pe Secretele.com


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Colecția designerului Antonia Nae, prezentată la London Fashion Week! Românca vorbeşte despre întâlnirea cu Victoria Beckham!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri