Pentru această reţetă de salam de biscuiţi ai nevoie de câteva ingrediente simple. În plus, reţeta nu necesită coacere.
Ingrediente
500 g biscuiţi populari
100 g unt
50 g nucă de cocos
50 g migdale
100 g nuci
100 g zahăr
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3 linguri cacao
2 linguriţe esenţă de rom
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou
un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare
Prepară mai intai siropul de zahar la bain-marie. Topeste untul si amestca-l cu zaharul, romul, sarea si oul, apoi lasa-l sa fiarba la bain-marie aproximativ 30 de minute, amestecand ocazional in oala.
Intre timp, marunteste biscuitii si zdrobeste nucile si migdalele. Amesteca-le cu nuca de cocos intr-un vas.
Adauga pudra de cacao peste ingredientele uscate si toarna siropul racit in prealabil.Amesteca bine totul pana cand ingredientele se leaga si pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Acopera rulada cu folie si bag-o la frigider 1-2 ore, pana cand se intareste.
Sursa: Copilul.ro