Salamul de biscuiti este pe gustul tuturor, asa ca iti prezentam o reteta simpla.
Ingredientele necesare sunt: biscuiti, lapte gras, unt, zahar, cacao, miez de nuca, stafide, rom, ananas, crema de ciocolata, esenta rom, sare si fructe de padure.
'Biscuitii se zdrobesc impreuna cu miezul de nuca. Stafidele se hidrateaza cu putin rom, lasandu-le astfel timp de doua ore. Laptele, in care se adauga zaharul, se pune la incalzit. Se adauga untul, care se amesteca pana se topeste, si cacaoa, pana devine un sos.
Punem putina sare si esenta de rom. Biscuitii se amesteca cu nucile si stafidele hidratate, pe care le adaugam apoi peste sosul de cacao. Amestecam usor pana ce intra sosul in biscuiti. Luam o forma dreptunghiulara sau patrata, punem folie transparenta, turnam compozitia in tava respectiva si se pune la frigider sa se intareasca. Se serveste cu crema de ciocolata, felii de ananas si fructe de padure', a explicat bucatarul Cosmin Toma pentru agerpres.ro.
Ingredientele necesare sunt: biscuiti, lapte gras, unt, zahar, cacao, miez de nuca, stafide, rom, ananas, crema de ciocolata, esenta rom, sare si fructe de padure.
'Biscuitii se zdrobesc impreuna cu miezul de nuca. Stafidele se hidrateaza cu putin rom, lasandu-le astfel timp de doua ore. Laptele, in care se adauga zaharul, se pune la incalzit. Se adauga untul, care se amesteca pana se topeste, si cacaoa, pana devine un sos.
Punem putina sare si esenta de rom. Biscuitii se amesteca cu nucile si stafidele hidratate, pe care le adaugam apoi peste sosul de cacao. Amestecam usor pana ce intra sosul in biscuiti. Luam o forma dreptunghiulara sau patrata, punem folie transparenta, turnam compozitia in tava respectiva si se pune la frigider sa se intareasca. Se serveste cu crema de ciocolata, felii de ananas si fructe de padure', a explicat bucatarul Cosmin Toma pentru
agerpres.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro