Cel mai bun desert pentru noaptea de Revelion! Uite ce bine arata si cat de simplu se prepara


Feellikecooking.ro propune un desert irezistibil, foarte aromat, cu miez moale, catifelat, numai bun pentru noaptea de Revelion. Iata de ce ai nevoie ca sa pregatesti pavlova cu capsuni.

 

Ingrediente:
Pentru bezea:
4 albuşuri mari
250 g zahăr
1 linguriţă oţet de vin alb
1 linguriţă amidon de porumb
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru topping:
500 g căpşuni, curăţate, tăiate în jumătăţi
200 g coacăze roşii
3 linguri zahăr farin
350 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 150 de grade Celsius. Se ia o farfurie mare şi, folosind un creion, se desenează conturul acesteia pe hârtie de copt.
Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, câte o lingură, şi se amestecă bine, până când bezeaua capătă un aspect lucios. La final se adaugă oţetul, amidonul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează.
Bezeaua se întinde cu o spatulă în interiorul cercului desenat. Se formează un coşuleţ, păstrând marginile mai înalte decât mijlocul. Se coace 60 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă să se răcească în cuptor.
Între timp, 100 g de căpşuni şi 100 g coacăze se amestecă într-un blender cu 2 linguri de zahăr farin. Spuma se strecoară printr-o sită.
Frişca lichidă se bate bine cu restul de zahăr farin şi se întinde uniform peste bezea. Fructele rămase se presară deasupra, iar la final se îmbracă în sos de căpşuni şi coacăze.

Ingrediente:

Pentru bezea:


4 albuşuri mari
250 g zahăr
1 linguriţă oţet de vin alb
1 linguriţă amidon de porumb
1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru topping:

500 g căpşuni, curăţate, tăiate în jumătăţi
200 g coacăze roşii
3 linguri zahăr farin
350 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:


Cuptorul se preîncălzeşte la 150 de grade Celsius. Se ia o farfurie mare şi, folosind un creion, se desenează conturul acesteia pe hârtie de copt.

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, câte o lingură, şi se amestecă bine, până când bezeaua capătă un aspect lucios. La final se adaugă oţetul, amidonul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează.

Bezeaua se întinde cu o spatulă în interiorul cercului desenat. Se formează un coşuleţ, păstrând marginile mai înalte decât mijlocul. Se coace 60 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă să se răcească în cuptor.

Între timp, 100 g de căpşuni şi 100 g coacăze se amestecă într-un blender cu 2 linguri de zahăr farin. Spuma se strecoară printr-o sită.

Frişca lichidă se bate bine cu restul de zahăr farin şi se întinde uniform peste bezea. Fructele rămase se presară deasupra, iar la final se îmbracă în sos de căpşuni şi coacăze.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Situație dramatică! Lora și Ionuț Ghenu au ajuns la spital în Bali: „Ne linșează”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri