Un chec simplu, rapid şi uşor de făcut este de multe ori cea mai bună soluţie pentru a pune pe masă un preparat dulce şi gustos. Însă pentru oricine găteşte, obţinerea unui chec pufos, care să nu fie sec, este o provocare.
Cum il pregatim:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi, pentru început, gălbenuşurile se amestecă cu făina şi uleiul, apoi se adaugă laptele, adus la temperatura camerei şi se dă deoparte.
Acum se bat albuşurile spumă, cu puţină sare, apoi se adaugă zahărul, puţin câte puţin.
Când spuma este bătută tare, se amestecă puţin câte puţin cu gălbenuşurile, cate o lingura o data, apoi se adaugă praful de copt.
Aluatul astfel obţinut se împarte în două, iar într-o jumătate se va pune cacao, în timp ce în a doua jumătate se pune zahărul vanilat.
Acum intervine imaginaţia fiecărei gospodine si poti sa torni straturi unul cate unul sau sa faci "modele" cu betisorul prin aluat.
citeste continuarea aici