Daca ai pofta de ceva dulce si bun, iti recomandam aceasta reteta, conceputa de Nigella.
Ingrediente
Pentru blat
100g de zahar brun muscovado
175g faina cu factor de crestere
125ml lapte
1 ou mare
1 lingurita de extract de
50g de unt nesarat topit
200g de curmale maruntite
Pentru sos
200g de zahar brun muscovado
25g unt nesarat
500g apa fiarta
Mod de preparare
1. Incaleste cuptorul la 190 de grade si unge o tava de budinca cu unt.
2. Combina 100g de zahar cu faina intr-un vas mare. Adauga laptele intr-un castron, bate ouale, vanilie si untul topit, apoi adauga amestecul peste faina si zahar, amestecand cu o lingura de lemn. Incorporeaza curmalele, apoi pune in forma.
3. Presara deasupra 200g de zahar si 25g de unt. Adauga apa fiarta si pune la cuptor. Coace timp de 45 de minute. Suprafara budincii ar trebui sa fie moale cand este gatit. Dedesubt ar trebui sa obtii un sos lipicios. Serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro