Cea mai relaxanta melodie din lume: efectul ei a fost demonstrat stiintific


Cea mai relaxanta melodie din lume: efectul ei a fost demonstrat stiintific

„Weightless”, piesa grupului Marconi Union, a fost declarata „cea mai relaxanta melodie”, in virtutea efectelor observate asupra a 40 de voluntari.

 

„Weightless”, o piesă lansată recent de grupul britanic Marconi Union, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”: un studiu ştiinţific desfăşurat la Mindlab Institution în 2011 a analizat efectul ei asupra oamenilor, arătând că ea influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.
Marconi Union a creat melodia, cu durata de 8 minute, în colaborare cu British Academy of Sound Therapy.
Cercetările arată că ea ar reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol – un hormon steroid secretat de organismul uman ca reacţie la stres; de asemenea, reduce considerabil nivelul de anxietate.
Efectul a fost studiat pe 40 de femei, „Weightless” fiind comparată cu alte câteva melodii, pentru a i se evalua efectul relaxant.
Femelilor le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.
Weightless s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată; cercetătorii au raportat chiar că multe dintre voluntare deveniseră „somnoroase” în timpul testului.

„Weightless”, o piesa lansata recent de grupul britanic Marconi Union, a fost denumita „cea mai relaxanta melodie din lume”: un studiu stiintific desfasurat la Mindlab Institution in 2011 a analizat efectul ei asupra oamenilor, aratand ca ea influenteaza ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelul hormonilor de stres.

Marconi Union a creat melodia, cu durata de 8 minute, in colaborare cu British Academy of Sound Therapy.

Cercetarile arata ca ea ar reduce frecventa batailor inimii, tensiunea arteriala si nivelul de cortizol – un hormon steroid secretat de organismul uman ca reactie la stres; de asemenea, reduce considerabil nivelul de anxietate.

Efectul a fost studiat pe 40 de femei, „Weightless” fiind comparata cu alte cateva melodii, pentru a i se evalua efectul relaxant.

Femelilor le-au fost at as aţi senzori ai li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.

Weightless s-a dovedit cu 11% mai relaxanta decat orice alta melodie cu care a fost comparata; cercetătorii au raportat chiar ca multe dintre voluntare devenisera „somnoroase” in timpul testului.

Sursa www.descopera.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri