Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. Spune-o acum, când se fac 110 ani de la nașterea lui


Rugăciunea pe care o spunea Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, te scapă de greutăți


In articol:

Atunci când ne găsim în imposibilitatea de a lua o decizie sau avem o greutate pe umeri, ar trebui să apelăm cu încredere la rugăciuni. Ele ne scapă de griji, ne ușurează sufletul și ne fac să privim mai optimiști spre o nouă zi.

Există o rugăciune a Sfântului Ardealului care ne va scăpa de povară și ne va face să ne simțim împliniți.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca a fost născut în Hunedoara, la 29 septembrie 1910, și a murit în Sinaia, la 28 noiembrie 1989. Este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX. Mormântul Părintelui se află la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului.

Zian Boca, pe numele lui, a urmat cursurile Liceului Național Ortodox "Avram Iancu" din localitatea Brad, Județul Hunedoara, iar mai apoi a absolvit în 1933 Academia Teologică din Sibiu.

Părintele Arsenie a fost și pictor, urmând cursuri la Institutul de Arte Frumoase din București.

Părintele Arsenie Boca
Arsenie Boca a devenit un fenomen[Sursa foto: Captură KANAL D]

În anul 1935 a absolvit Academia Teologică și a fost hirotesit ipodiacon și citeț, iar în următorul an este hirotonit diacon celibatar.

În anul 1942, Arsenie Boca este declarat stareț al Mânăstirii Brâncoveanu.

Se presupune că Părintele Ardealului ar fi participat la Mișcarea Legionară și de aceea în anul 1945 a fost arestat pentru întâia oară.

religie ortodoxă
Rugăciunile ne scapă de visele rele[Sursa foto: Captură KANAL D]

Ajutorul pe care l-a acordat luptătorilor anticomuniști l-a costat și în 1948, când a fost din nou arestat. 

Până la moartea sa în 1989, Arsenie Boca a fost mereu în atenția Securității.

Cea mai puternică rugăciune a Părintelui Arsenie Boca

" Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin", conform doxologia.ro. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Biserica pictată de Arsenie Boca, de la 30 km distanţă de Bucureşti. Controversa din jurul lăcaşului de cult de la Drăgănescu

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Baba Vanga, previziuni până în anul 2100: „Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde”

Rugăciuni pentru sănătate. Cele mai puternice rugăciuni

Nostradamus- profeții ȘOCANTE pentru România!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri