Cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani! Când începe vortexul polar


Meteorologii au făcut un anunț.

După mai multe săptămâni neobișnuit de calde, meteorologii vin cu vești cumplite despre iarna care vine.

Potrivit informațiilor comunicate recent, ne așteaptă unul dintre cele mai aspre sezoane reci din ultimii 30 ani, pe fondul unui vortex polar care „amenință” întreg continentul european.

Odată instalat, vortexul va aduce în țară ninsori abundente, ger și viscol. Toate aceste fenomene vor contribui la una dintre cele mai aspre ierni din ultimii 30 de ani.
Încă din luna noiembrie, temperaturile vor începe să scadă neobișnuit de mult.

Citeste si: Prognoza meteo iarna 2019 - 2020. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, potrivit directorului ANM

Citeste si: Meteo. Cum va fi vremea pe două săptămâni. Când revin ploile


Meteorologii anunță cea mai aspră iarnă din ultimii 30 de ani

Acest model arată mult mai activ, cu mai multe furtuni specifice iernii și explozii arctice. Cred că aș atribui asta destrămării vortexului polar, pentru că este foarte consistent cu ceea ce am văzut în trecut. Un vortex polar puternic este un capac rapid, care se învârte rapid, centrat deasupra Polului Nord, păstrând tot aerul rece cu el aproape.

Un vortex polar tulburat este un capac care se învârte care s-a lovit de un obiect de mai multe ori… capacul încetinește și se împiedică și se poate rătăci de locația sa. Așa-numitele obiecte de care s-a lovit vortextul sunt vara călduroasă din regiunea arctică și toamna rece din Siberia. Tocmai de aceea, ar trebui să ne așteptăm la o iarnă aspră și în luna februarie – și poate chiar și la începutul lui martie”, a explicat Judah Cohen, director de prognoze sezoniere la compania de management al riscurilor de vreme Atmospheric and Environmental Researcher (AER).

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Andreea Bălan, din nou în rochie de mireasă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri