Prognoza meteo iarna 2019 - 2020. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, potrivit directorului ANM


Ce spune directorul ANM despre cum va fi vremea de sărbători.


In articol:

Toată lumea își face deja planuri pentru perioada următoare și cu precădere pentru sărbători.

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit la Digi24 despre cum va evolua vremea în luna decembrie și la ce să ne așteptăm de la această iarnă.

Citeste si: Alertă METEO! Dezastru în jumătate de țară: Se întâmplă chiar în aceste momente

Citeste si: Meteo. Cum va fi vremea pe două săptămâni. Când revin ploile

Citeste si: Când se dă drumul la căldură în București! Anunțul de ultimă oră al RADET


Cum va fi vremea în această iarnă

Se vorbește despre posibilitatea ca și această iarnă să fie mai grea, cu fenomene cele mai intense în a doua parte a ei, de la

jumătatea lui ianuarie.

Chiar dacă ne gândim cu o strângere de inimă la episoadele de ger, ninsori abundente la noi în țară, aceasta e iarna și ar fi bine ca aceste episoade să apară în lunile de iarnă. Cu cât ne bucurăm că iarna începe mai târziu, cu atât există posibilitatea ca ea să se prelungească în primăvară pentru că natura își caută echilibrul.

E foarte important să urmărim la scară europeană ceea ce se întâmplă.

La noi, în zona țării noastre, în estul Europei e această presiune ridicată asociată cu temperaturi foarte scăzute, în timp ce în vest e presiune scăzută, furtuni care vin din Atlantic. Aceste furtuni foarte persistente aduc aer oceanic, o masă bogată mult în vapori de apă și cu temperaturi mai ridicate și care influențează vremea din Europa de Vest. Semnalul dinspre acolo este. Săptămâna viitoare așteptăm ca acele furtuni venite dinspre ocean să ajungă la limita lor estică înspre țara noastră și atunci să asistăm la aceste modificări în regimul termic.
S-ar putea ca ninsorile să apară dincolo de ziua de marți.

Temperaturile vor crește. Noaptea încă se vor menține negative. E firesc la început de decembrie, dar nu la valorile de acum. Putem vorbi de o încălzire cu 10 grade și foarte rapidă, astfel încât să ajungem la maxime pozitive ziua. Prețul încălzirii e că vor fi înnorări, așteptăm și precipitații.

La nivelul celor 3 luni se discută despre posibilitate ca fenomene mai severe să apară în a doua parte a iernii, iar pe ansamblul ei, cel puțin în Europa Centrală și de Est, să fie

ușor mai caldă decât ar fi firesc. E un semnal care trebuie luat cu foarte mare reținere pentru că această circulație la scară mare induce o incertitudine destul de mare în estimările de durată lungă”.

Vom avea zăpadă de sărbători?

„Greu de spus. Să sperăm că acel semnal al apariției precipitațiilor în cursul săptămânii viitoare să însemne apariția ninsorilor la munte și să sperăm ca măcar acolo sărbătorile să aducă ninsoare.

"

Potrivit prognozei meteo accwheater.com, primele ninsori vin în datele de 5-6 decembrie 2019, când temperaturile se vor încadra între 3 grade C, și -2 grade C și 2 grade la amiază respectiv -4 grade C pe timpul nopții.

 

De Revelion,  temperaturile mai scad ușor, dar nu foarte mult. Vom avea 2-3 grade la amiază și -3 grade, -2 grade pe timpul nopții. De asemenea, la București nu sunt anunțate ninsori. La munte, de Revelion vom avea 2 grade C la amiază și -4 pe timpul nopții. La Brașov nu sunt anunțate ninsori nici de Revelion. 


Abonează-te pe

Citește și:

Alertă METEO! Dezastru în jumătate de țară: Se întâmplă chiar în aceste momente

Este DIVORȚUL ANULUI în România! Au de împărțit o avere colosală

Meteo. Cum va fi vremea pe două săptămâni. Când revin ploile

Când se dă drumul la căldură în București! Anunțul de ultimă oră al RADET

Vine GERUL! Val de aer polar peste România! Scăderi extreme de temperatură! Când va ajunge frigul în România

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cristina Demetrescu, horoscopul primăverii 2021! Când se sfârșește pandemia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri