Cea mai friguroasă lună aprilie din istorie în România


În cea mai friguroasă lună aprilie din istorie, în România s-au înregistrat -26 de grade Celsius.

​Primăvara ne-a făcut tot felul de surprize de-a lungul timpului. În anul 1940 s-a înregistrat minima absolută pentru luna aprilie. Aceasta a fost de -26 de grade, la stația Vf. Omu.

Ninsoarea în timpul primăverii calendaristice apare des la munte în martie și în aprilie, dar rar în zonele mai joase. Totuși, excepții există. De exemplu cea mai târzie ninsoare s-a produs pe 27 aprilie la București și Constanța, pe 8 mai la Câmpina, pe 1 mai la Sibiu, pe 4 mai la Iași și pe 17 iunie la Predeal. Pentru Miercurea Ciuc data ultimei ninsori a fost 14 mai. În aceste cazuri însă este vorba de ninsori scurte ce nu au dus la formarea unui strat de zăpadă.

Citeste si: Iulia Albu, reacţie neaşteptată la postările Andreei Bălan: ”Ce noroc să te trezești după operație machiată și în lenjerie sexy”

Stratul de zăpadă poate atinge 5-6 metri pe văile munților, însă la stațiile meteo poate depăși 3 metri primvară: de exemplu în martie 2009 la Bâlea Lac erau 3,5 metri, iar la Vârful Omu au fost 2,92 metri în aprilie 1973.

În 1996 și 1997 a nins în aprilie în mai multe orașe, fenomenul fiind numit popular Zăpada Mieilor, nume potrivit atunci fiindcă era perioada Paștelui. De exemplu, în aprilie 1996 au fost 44 cm la Brașov și tot atunci au fost 33 cm la Câmpina, 16 cm la Sibiu și 21 cm la Bacău.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Iulia Albu, reacţie neaşteptată la postările Andreei Bălan: ”Ce noroc să te trezești după operație machiată și în lenjerie sexy”

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

DOLIU URIAŞ în muzică! A murit Cornelia Tăutu

Schimbari in grila Kanal D!

Horoscop zilnic luni, 30 noiembrie 2020! Nativii zodiei Fecioară primesc o propunere promițătoare!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Maurice Munteanu a desființat-o total pe Xonia! "Este o nenorociere și de-o pocenie rară!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri